Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid sektionen för neurogeriatrik bedrivs experimentell och translationell forskning relaterad till främst Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar.

Din roll

Det ultimata målet är att förstå de bakomliggande orsakerna till Alzheimers sjukdom. Du kommer att studera Alzheimer-relaterade mekanismer i nervceller med hjälp av konfokalmikroskopi och superupplösande mikroskopi. Du kommer att ansvara för att preparera primära nervcellskulturer från mus eller råtta. Du kommer att preparera proverna genom att färga in dem med antikroppar och andra inmärkningsmetoder. Andra cellbiologiska och biokemiska metoder kommer också att användas. 

Vem är du?

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för forskning och tidigare har jobbat med basala biokemiska och cellbiologiska metoder. Det är ett krav att du har erfarenhet från cellodling och konfokalmikroskopi eller andra fluorescensbaserade mikroskopmetoder. Det är meriterande att ha erfarenhet av studier kring synapsorganisation, proteintransport, avancerade mikroskopitekniker, elektron mikroskopi, kloning, ”nanodelivery”, neurobiologi och membranproteiner.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

  Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1:a november 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3799/2022
Kontakt
  • Lars Tjernberg, Senior lecturer/functional manager, 08-58583501
  • Elin Danielsson, HR-partner , 08-52483926
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2022-09-29
Sista ansökningsdag 2022-11-01

Tillbaka till lediga jobb