Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Avdelning

CTMR startades i januari 2016 som ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet, Science for Life Laboratory (SciLifeLab) och Ferring Pharmaceuticals. Centret bygger på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred bas med tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska plattformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinierade humanmaterial. CTMR har som mål att bättre förstå hur mänskliga mikrobiomet bidrar till mänsklig fysiologi och patofysiologi med långsiktiga planer på att öppna upp möjligheter för utveckling av nya behandlingar inom områdena gastroenterologi, reproduktiv hälsa, neonatologi och cancer.

Under CTMR finns olika enheter där LabCore ansvarar för det praktiska laborativa arbetet med mikrobiomanalyserna inkluderande provmottagning, extraktion, sekvensering och metodoptimeringar.

Din roll

CTMR LABcore är gruppen inom CTMR som utför det praktiska laborativa arbetet med mikrobiomanalyserna inkluderande provmottagning, extraktion, sekvensering och metodoptimeringar. Tjänsten som laboratorieingenjör på CTMR innebär storskaligt rutinarbete med kliniska prover och metodutveckling för både extraktion och sekvensering i olika plattformar. Arbetet utförs i BSL2 klassade renrum och medför hantering av robotar med olika komplexitet. Alla arbetsmoment dokumenteras i vårt Laboratory Information Manager System (LIMS) samt i olika databaser. Optimering och validering av metoder och instrument ingår i arbetsuppgifterna och dokumenteras i Electronical Laboratory Notebook (ELN). Prioriteringar av arbetsuppgifter och god överblick krävs, samt förmåga att snabbt ställa om sig inför nya direktiv. Kommunikation med resten av gruppen och även CTMR är av största vikt för att kunna utföra arbetet. Dessutom kommer kontakt med olika servicetekniker, leverantörer och liknande vara en essentiell del av arbetet.

Vem är du?

Till rollen söker vi en ansvarskännande och driftig person som är positiv och flexibel med stor organisationsförmåga. Vi förväntar oss att du arbetar både självständigt och i grupp serviceinriktat. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga, servicevilja, initiativkraft och ett ytterst strukturerat arbetssätt. Du behöver också kunna kommunicera med forskare och kollegor om projekten på ett tydligt och korrekt sätt.

I rollen ingår huvudsakligen storskalig and standardiserad extraktion, bibliotekspreparation och sekvensering. Rollen omfattar också dokumentation av arbetet, att utföra utvecklingsarbete och implementering av nya labbmetoder samt dokumentation av dessa.

Kvalifikationer

PhD eller likvärdig erfarenhet inom livsvetenskaper.

Krav:

  • Vana att jobba med molekylärbiologiska metoder
  • God vana att kommunicera på engelska

Meriterande erfarenheter:

  • Erfarenhet av arbete med labbautomation
  • Erfarenhet av arbete med storskalig extraktion och sekvensering
  • God erfarenhet av att utvärdera och optimera molekylära metoder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2022-08-15

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2583/2022
Kontakt
  • Maike Seifert, maike.seifert@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Tillbaka till lediga jobb