Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en avdelning vid Karolinska Institutet som bedriver tvärvetenskaplig forskning inom miljömedicin. Forskningen vid IMM är av toppklass inom områdena miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik, i syfte att klargöra hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilken roll vårt genetiska arv har i detta.

Målet vid enheten för systemtoxikologi är att bedriva högkvalitativ forskning för att öka förståelsen kring hur miljöexponeringar påverkar människors hälsa, med fokus på effekter av kemikalier, mikrober och allergener på barriärfunktionen i hud, lunga och tarm, samt hur de påverkar immunförsvarets utformning och respons. Forskningen inkluderar arbete med humana kohorter, experimentella modeller och omics analyser.

Den två-åriga tjänsten (100%) är tillgänglig från 1:a Maj 2022 i forskargruppen ledd av Professor Harri Alenius vid enheten för Systemtoxikologi.

Din roll

Anställningen har fokus på forskning. Personen som väljs till postdoktor positionen kommer att bedriva forskning inom flera pågående projekt, med fokus på samverkan mellan värd och mikrober vid immun-homeostas och dysreglering, genom att analysera data från human kohorter och experimentella modeller. Den huvudsakliga uppgiften för postdoktor kandidaten kommer att vara att utföra bioinformatiska analyser av 16S och metagenomik data, och integrera dessa med exponeringsdata, klinisk data och ytterligare OMICs lager.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom relevant ämnesområde (mikrobiologi, dator vetenskap, bioinformatik, eller annat relevant område). Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, men om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Det är meriterande att ha en stark erfarenhet av mikrobiell bioinformatik – speciellt inom analys av 16S och/eller metagenomik sekvenserings data. Avancerad tillämpning av R är obligatoriskt, och kandidater bör också ha publicerat i tidskrifter med peer-review inom områden såsom mikrobiologi, immunologi, eller relaterade områden. Tidigare erfarenhet inom analys av andra OMICs typer (t.ex. RNA-seq, Single-Cell seq och metabolomik) är en fördel. 

Vi letar efter en ambitiös, motiverad och självständig kandidat med hög förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt. Excellent förmåga att skriva vetenskapliga artiklar och kommunicera på engelska är ett krav. Kandidaten förväntas samarbeta inom nationella och internationella nätverk. Erfarenhet av att jobba i nätverk med forskare från olika discipliner och nationaliteter är därför en fördel.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

https://ki.se/en/imm/unit-of-system-toxicology

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-955/2022
Kontakt
  • Harri Alenius, professor, harri.alenius@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO,, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-04-01
Sista ansökningsdag 2022-04-20

Tillbaka till lediga jobb