Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelning

Avdelningen för neuropediatrik söker en biträdande lektor är på 50% i 4 år med rätt att ansöka om befordran till lektor.

Forskargrupp
Tjänsten är placerad på avdelningen för neuropediatrik, institutionen för kvinnors och barns hälsa, ledd av professor Eva Weidenhielm Broström. Vår forskning inom pediatrisk neurologi syftar till att utveckla verktyg för att bedöma och bidra till ökad kunskap om underliggande faktorer som påverkar motorisk funktion hos barn och ungdomar med rörelsestörningar, särskilt hos barn med cerebral pares. Vår forskning är främst klinisk och täcker allt ifrån självrapporterad data om deltagande till aktiviteter under rörelse och specifika kroppsfunktioner och strukturer på muskelnivåer. Forskningen bedrivs i nära samarbete med högspecialiserad pediatrisk ortopedi och pediatrisk medicin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset. Självrapporterad data, fysiska bedömningar, rörelseanalys, sensoriska funktioner inklusive syn och muskelstrukturmätningar kombineras för att få en bred förståelse för en individ under rörelse.

Din roll

Forskningsprojektet

Det övergripande forskningsmålet för denna tjänst är att öka förståelsen för uppfattning och handling med tyngdpunkten på betydelsen av det sensoriska systemet, spasticitet och dyskinesi samt även på skelettmuskulaturfunktion hos barn med rörelsestörningar, och med cerebral pares i synnerhet. Dessutom syftar projektet till att undersöka hur motion kan påverka hälsa och funktion i cerebral pares och hur det skiljer sig från det som vanligtvis utvecklar barn. Det nära sambandet mellan klinisk forskning och kliniskt arbete kommer att underlätta en överföring av resultaten till klinisk praxis.

Förutsättningar och arbetsuppgifter

Tjänsten som biträdande lektor i rörelseanalys med fokus på neuropediatrik är inriktad mot forskning. Den vi söker är specialiserad fysioterapeut inom pediatrik och har en doktorsexamen med erfarenhet av att arbeta med rörelseanalys och barn och ungdomar med rörelsestörningar såsom cerebral pares. Kunskap om 3D-rörelseanalys, instrumenterade spasticitetsbedömningar och utveckling av bedömningsverktyg är avgörande. En gedigen bakgrund (akademisk examen och/eller publicerade artiklar) i påverkan på det sensoriska systemet på rörelse- och mätrörelsestörningar krävs eftersom det ligger ett löpande fokus på detta inom forskningsenheten. Deltagande i nationella och internationella projekt som huvudman och medutredare inom området utveckling av bedömningsverktyg värderas. Den vi söker bör ha erfarenhet av rörelseanalys, bedömning av skelettmuskelfunktion, yt-EMG för att mäta muskelaktivitet, vid mätning av rörelsestörningar som spasticitet och dyskinesi och utveckling av bedömningsverktyg. Tidigare deltagande i undervisning i grundutbildning/forskarutbildning samt erfarenhet av handledning av studenter på grundnivå och avancerad nivå och doktorander är att föredra. Publikationer i peer-reviewed tidskrifter inom området rörelseanalys och pediatrisk neurologi helst inom området cerebral pares, förväntas från kandidaten.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Den sökande bör ha en meritlista med både stipendier och publikationer inom mänsklig fysiologi samt förmåga att interagera med andra nationella och internationella forskargrupper. En utmärkt nivå av engelska, tal och skrift är ett krav såväl som dokumenterade pedagogiska meriter.

Bedömningsgrunder

För ett biträdande lektorat med inriktning mot forskning:

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

 

https://ki.se/kbh/rorelse-funktion-och-halsa

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3262/2021
Kontakt
  • Eva Broström, adjungerad professor, eva.brostrom@ki.se
  • Sabina Brinkley, HR-partner, 08-524 823 80
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-07-06
Sista ansökningsdag 2021-07-25

Tillbaka till lediga jobb