Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vill du vara med och kartlägga och analysera effekterna av COVID-19 pandemin? Utveckla evidensbaserade lösningar och underlag för riktlinjer för beslutsfattare och hälsovårdsmyndigheter om hur effekterna av både den aktuella och framtida pandemier kan mildras? Förbättra beredskapen inför framtida liknande händelser och analysera ledning, ansvarsfördelning och beslutsprocesser på olika nivåer nationellt och internationellt när det gäller hälsa såväl som andra områden som berörs av pandemin?

Då kanske detta är rätt projekt för dig?

PERISCOPE (Pan-European Response to the Impacts of COVID-19 and future Pandemics and Epidemics) är ett nytt tvärvetenskapligt samarbete mellan 32 universitet och forskningsinstitutioner inom EU som syftar till att identifiera, kartlägga och analysera konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Projektet finansieras av ett anslag från EU: s Horizon 2020 för forskning om COVID-19-pandemin, och Karolinska Institutets del koordineras av docent Walter Osika.

Din roll

Vi söker en forskningsassistent till vårt team som arbetar med att tolka data avseende effekter av COVID-19 pandemin på hälsa, beteende, hälso-och sjukvårdssystem och samhällsekonomi. Datan är framtagen både av KI-teamet, andra projektpartners samt från olika myndigheter och organisationer på nationell och EU-nivå.

Som forskningsassistent förväntas du att samarbeta med olika forskare när det gäller arbetet med evidensbaserade lösningar och underlag för riktlinjer till beslutsfattare och hälsovårdsmyndigheter. Du kommer även arbeta med analys av ledning, ansvarsfördelning och beslutsprocesser på olika nivåer nationellt och internationellt, med särskilt fokus på att 1) bidra till utvecklingen av underlag för politiska beslutsfattare om hur samhällsekonomin kan skyddas och ställas om till ökad motståndskraft och hållbarhet 2) bidra till utvecklingen av underlag för hälsovårdsmyndigheter om hur "bästa" och "nästa bästa" praxis kan skalas upp 3) bidra till utvecklingen av vägledningsdokument i interaktivt format 4) identifiera och analysera potentiella "bästa" och "näst bästa" avseende styrning  på regional, nationell och EU-nivå, där data levereras från andra arbetspaket i projektet och bedriva kompletterande fallstudier 5) integrera EU:s beredskap, reaktion och motståndskraft mot pandemier som en del av en global plattform avseende hantering av pandemier 6) definiera en lämplig nivå av "EU-gemensamt agerande” avseende hantering av pandemier.

Som forskningsassistent förväntas du att genomföra intervjuer med olika informanter på svenska (och engelska) varför mycket goda kunskaper i dessa språk är ett krav. Utöver detta förväntas du även delta i författandet av vetenskapliga artiklar baserade på detta projekt.

Tjänsten kommer att finansieras av anslag från EU:s ramprogram Horizon 2020 till forskningsprojektet PERISCOPE.

Vem är du?

Skallkrav:

  • Har en masterexamen inom folkhälsa och /eller statsvetenskap eller annat relevant ämnesområde
  • Har utmärkta vetenskapliga språkfärdigheter i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Är bekant med att använda Microsoft 365 Office
  • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra semistrukturerade intervjuer på både svenska och engelska

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av att hjälpa till med projektledning av forskningsprojekt
  • Tidigare erfarenhet av att medverka i författande av vetenskapliga publikationer
  • Erfarenhet och kompetens inom området folkhälsa, statsvetenskap, hållbarhetsforskning
  • Kompetens inom statistik och datahantering
  • Erfarenhet av statistiska verktyg såsom exempelvis SPSS, stata eller R

Du kommer att ingå i en dynamisk internationell forskargrupp och bör vara företagsam, självmotiverad, kunna ta egna initiativ, ha kritiskt tänkande, god kommunikations- och problemlösningsförmåga samt ha utmärkta organisatoriska färdigheter. Du måste kunna arbeta som en del av ett tvärvetenskapligt team och kunna arbeta utefter de tidsfrister som är satta av det internationella konsortiet.

Vi söker en erfaren, självständig forskningsassistent med dokumenterade erfarenheter av kartläggning och analys av komplicerade fenomen som t.ex. politiskt beslutsfattande när forskare tillhandahåller tvetydig eller till och med motstridig information under tider med ökande polarisering. Kandidaten ska ha erfarenhet av att intervjua viktiga informanter från t.ex. nationella myndigheter, lokala myndigheter, internationella institutioner, företag, civilsamhällesorganisationer, forskare och medborgare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om institutionen för klinisk neurovetenskap här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 mars 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1033/2021
Kontakt
  • Walter Osika, Senior forskningsspecialist, walter.osika@ki.se
  • Anna Wendel, HR-Administratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2021-02-25
Sista ansökningsdag 2021-03-11

Tillbaka till lediga jobb