Karolinska Institutet, Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till bättre vård genom kvalitativa studier inom medical management och innovationsforskning?

Vi söker nu en

Forskningsassistent med erfarenhet av kvalitativa metoder

Även om vi som universitet och statlig finansierad forskningscenter inte kan erbjuda konkurrenskraftiga lön på den öppna marknaden, kan vi erbjuda dig en konkurrenskraftig lön inom den akademiska sfären – och mycket därtill! Du kommer att få arbeta med olika forskningsprojekt, träffa många inspirerande forskare och patienter som arbetar för att utveckla framtidensvård, och kanske allra bäst – möjlighet att förkovra dig i nyckelfrågor kring sjukvårdens olika byggstenar. Trots pandemin arbetar vi i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet.

Din roll

Vi söker en driven, entusiastisk och reflekterande forskningsassistent med intresse för och erfarenhet av kvalitativa metoder (intervjuer, analys och artikelskrivande) till projekt som handlar innovation inom sjukvård riktade till samvård och samskapande av vård mellan vårdgivare och patienter, bland annat forskningsprogrammet Patienten i förarsätet! Implementering av patientdrivna innovationer för samvård.

Forskningsprogrammet utgår ifrån fem patientdrivna innovationer inom samvård och syftar utifrån dessa att studera hur nya samvårdsmodeller bäst kan implementeras i rutinsjukvård och i patienternas dagliga liv. Forskningen bedrivs i nära samarbete med patienter, närstående och vårdgivare för att vi eftersträvar att forska som vi lär.

Mer om programmet här: https://ki.se/lime/patienten-i-forarsatet-implementering-av-patientdrivna-innovationer-for-samvard

Arbetet innebär att genomföra intervjua, analysera kvalitativa data, samt sammanställa resultat i artikelform. Arbetet kan även innebära att hjälpa till vid andra typer av datainsamlingar och sammanställa insamlade data till muntlig och skriftlig rapportering.

Tjänsten är placerad inom forskargruppen Clinical Management eller PROCOME. Clinical management strävar efter att överbrygga glappet mellan praxis och evidens genom att, tillsammans med vårdgivare, forska om och utveckla innovativa sätt att organisera och leda hälso- och sjukvårdsorganisationer. Syftet är att skapa värde för både patienter och personal. Forskning och utbildning inom Clinical Management fältet har en stark inriktning mot ledarskap i vården samt utveckling och implementering av innovativa vårdformer. En huvudfokus är hur medicinsk kunskap, individuell och organisatorisk kompetens samt materiella och finansiella resurser bäst kan utnyttjas för att förbättra hälso- och sjukvården och människors hälsa. Forskargruppen PROCOME studerar processer och utfall av förbättringsprojekt inom hälso- och sjukvård. Forskningen syftar till att öka kunskapen om vilka effekter olika typer av förbättringsarbete har och vilken betydelse olika implementeringskomponenter har för ett förbättringsprojekts resultat.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • En masterexamen inom ett för tjänsten relevant område (t ex. vårdprofession, organisationsvetenskap, beteendevetenskap, omvårdnad, folkhälsa)
  • Stort intresse för forskningsområdet (patientdrivna innovationer, samvård, och clinical management)
  • Dokumenterad erfarenhet av kvalitativa forskningsmetoder, dvs erfarenhet av datainsamling genom intervjumetodik, analys av intervjudata, sammanställning av resultat i artikelformat
  • Utmärkta färdigheter i kvalitativ dataanalys
  • Utmärkta kunskaper i svenska och skicklighet i skriftlig framställning av forskningsresultat på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av forskning och/eller praktiskt arbete inom hälso- och sjukvården
  • Erfarenhet av att leda kvalitativa forskningsprojekt
  • Erfarenhet av administrativa uppgifter relaterade till forskningsprocessen, inklusive etablering av rutiner relaterade till forskningsdokumentation
  • Erfarenhet av att arbeta självständigt med forskningsuppgifter
  • Mycket goda kunskaper i att läsa och förstå vetenskapliga texter på engelska samt att kunna sammanställa information på engelska
  • Erfarenhet av att skriva och publicera vetenskapliga artiklar och presentera resultat vid vetenskapliga konferenser.

Arbetet kräver att du är strukturerad, självständig, resultatinriktad och har förmåga att arbeta under givna tidsramar. Du kan även arbeta utifrån framställda direktiv och stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

www.ki.se/lime

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2021. Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% (lägre omfattning kan diskuteras)
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-678/2021
Kontakt
  • Carl Savage, forskargruppsledare , carl.savage@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, 08-524 838 21, jayne.alfredsson@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-02-08
Sista ansökningsdag 2021-02-23

Tillbaka till lediga jobb