Vill du bidra till medicinsk forskning och utbildning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet har sedan hösten 2019 påbörjat genomförandet av en universitetsövergripande strategi för informationshantering. Strategin omfattar alla processer och all teknik som stödjer hantering av data och information för forskning och utbildning på Karolinska Institutet.

Inom ramen för det arbetet söker vi nu en ansvarig projektledare för den fortsatta implementeringen av informationshanteringen på Karolinska Institutet.

Din roll

Du kommer att ansvara för implementeringen av strategin och uppbyggnaden av Karolinska Institutets hantering av forskningsinformation, där hälsodata/regiondata, interaktioner med vårdgivare och Stockholm hälsodata, forskningsdatahantering och information om forskningsprojekt är viktiga delar av Strategin för informationshantering.

Du är föredragande i Rådet för informationshantering och rapporterar till prorektor samt enhetschefen på Grants Office.

Tjänsten förutsätter nära samarbete med flera olika aktörer från både kärn- och stödverksamhet inom Karolinska Institutet, bland annat lärare, forskare, IT-avdelningen, Enheten för Utbildning och lärande (UoL) och Universitetsbiblioteket.

Anställningen är placerad vid Grants Office som är en del av Fakultetskansliet och externa relationer som är en avdelning inom Universitetsförvaltningen. Enheten har som övergripande mål att stimulera nyttiggörandet av Karolinska Institutets forskning och maximera den externa forskningsfinansieringen. Enheten arbetar huvudsakligen med ansökningar och stödjande verksamhet, ofta i samverkan med andra universitet och högskolor samt med näringsliv, ofta med internationell anknytning. Utöver detta så samordnar enheten det universitetsövergripande Research Data Office som driver arbetet med hantering av forskningsdata och -dokumentation och ger stöd till Karolinska Institutets forskare, institutioner och ledning i dessa frågor. Grants Office och Research Data Office är också systemägare av ett system för forskningsdokumentation - den Elektroniska loggboken (ELN) – och ett system för datahanteringsplaner, samt kontoansvariga för den nationella ansökningsportalen PRISMA.

Vem är du?

Vi söker en person med akademisk bakgrund som har goda kunskaper inom strategisk informationshantering och som är en van och erfaren projektledare.

Det är meriterande med doktorsexamen och du bör ha god kunskap och erfarenhet av arbete inom datavetenskap, informatik och/eller strategisk informationshantering. Du har mycket god kunskap om forskningens villkor och förutsättningar. Du har god förståelse för lagar och föreskrifter som styr verksamheten.

Du tar initiativ, är självständig, har integritet och är serviceinriktad. Vi värdesätter ett analytiskt och strategiskt tänkande, och ett lösnings- och utvecklingsorienterat arbetssätt.  Du ska vara skicklig på att kommunicera och kunna formulera dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Forskning är meriterande liksom projektledning inom det medicinska området. 

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Anställningsform: Allmän visstidsanställning om initialt 12 månader.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3052/2020
Kontakt
  • Anders Gustafsson, prorektor, 08-524 883 31
  • Björn Kull, enhetschef Grants Office, 08-524 860 35
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-07-03
Sista ansökningsdag 2020-08-16

Tilbage til Ledige stillinger