Sektionen för omvårdnad vid Institutionen neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) har sina lokaler i den spännande forsknings och studiemiljö som utgör campus Flemingsberg. Sektionen bedriver forskning och utbildning på grund- och avancerad nivå och har ett 100-tal anställda som tillsammans arbetar med utbildning och forskning inom huvudområdet omvårdnad utifrån mottot en sektion ett gemensamt uppdrag.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Omvårdnadsforskning vid KI är högt rankad internationellt och outstanding i Sverige. I forskningsmiljön på sektionen bidrar forskare till teoriutveckling och teorigenererande interventioner, för att stärka vårdkvaliteten och sjuksköterskeutbildningarnas hållbarhet och forskningsanknytning.

Din roll

Den postdoktorala anställningen är knuten till forskningsprojektet "Effekter av tidig identifikation av patientrapporterade symtom med stöd av en interaktiv applikation för mobil och läsplatta - med fokus på personcentrerad, säker och kostnadseffektiv vård" med professor Ann Langius-Eklöf som ansvarig forskare. Forskningen inom gruppen ICare utgår från den salutogena tanken om vad som skapar hälsa och välbefinnande utifrån patientens perspektiv, inre styrka och strävan mot förbättring.

Som postdoktor i gruppen kommer du att självständigt och under handledning delta i gruppens på pågående projekt men även i utvecklingen av nya projekt, alla utgår från en personcentrerad vård med stöd av den interaktivs appen Interaktor. En viss del av tjänsten ger även möjlighet för egen kompetensutveckling och planering för egna forskningsidéer. Tjänsten är på deltid i 1 år med eventuell möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För arbetet krävs att du har social kompetens med ett positivt sätt och god samarbetsförmåga samt har intresse av att skapa kontakter inom och utom institutionen. Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift är nödvändigt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg


Din karriär fortsätter här
Sektionen för Omvårdnad

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2350/2020
Kontakt
  • Professor Ann Langius-Eklöf, , ann.langius.eklof@ki.se tel: 08-524 83578
  • Kay Sundberg, Enhetschef, , kay.sundberg@ki.se 08-524 83572
  • Mona Hellstadius, HR-ansvarig, mona.hellstadius@ki.se
Publicerat 2020-05-25
Sista ansökningsdag 2020-06-14

Tillbaka till lediga jobb