Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Postdoktortjänsten är placerad i forskargruppen Klinisk Genetik med professor Outi Mäkitie och professor Richard Rosenquist Brandell som projektledare. Läs mer: http://ki.se/mmk/klinisk-genetik

Din roll

Vi söker en högt motiverad postdoktoral forskare med en forskarbakgrund inom humana mesenkymala stromaceller (MSC), framförallt translationell forskning inom skelettsjukdomar. Projektet kommer fokusera på användning och vidareutveckling av cellbiologiska forskningsmetoder för att funktionellt validera nya genetiska fynd som orsakar sjukdom hos familjer med sällsynta skelettfenotyper. Ett viktigt mål är att genomföra och optimera funktionella analysmetoder för identifiering av underliggande biologiska sjukdomsmekanismer vid olika former av sällsynta skelettsjukdomar. Arbetet utförs i nära samarbete med andra experter i teamet vars fokus ligger på identifiering av kandidatgener. I arbetsuppgiften ingår att vidareutveckla cellodlingsprocesser och analysmetoder utifrån de många olika genetiska frågeställningarna i teamet. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och kunna arbeta parallellt med olika projekt. I projektet ingår arbete med celler och vävnader från patienter och friska kontroller. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga, självständighet, och ett strukturerat arbetssätt.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi är intresserad av en kandidat med erfarenhet av arbete med humana mesenkymala stromaceller, med goda kunskaper i cellbiologiska forskningsmetoder för funktionella studier inom skelettsjukdomar.  

Personen vi söker ska ha disputerat i ett område lämpligt för tjänsten, såsom t.ex. skelettbiologi, ortopedi, cellbiologi, eller liknande. Dessutom krävs:

  • Dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med cellodling och utvecklingsarbete, framförallt med primära humana mesenkymala stromaceller (MSC)
  • Goda kunskaper och erfarenhet av molekylärbiologiska metoder
  • Kunskaper inom mikroskopi och histologi
  • Kännedom om kvalitetssäkringsarbete i enlighet med GLP är ett krav
  • Goda kunskaper i biostatistik
  • God förmåga att uttrycka sig såväl muntligt som skriftligt på engelska
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga, samt förmåga att dokumentera arbetets gång.
  • Arbetsuppgifterna kräver goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Arbetet innefattar nära samarbete med professor Mäkities forskargrupp i Helsingfors och därför är kunskap om regelverk och dokumentation för klinisk forskning i Finland, samt goda kunskaper i finska en tydlig fördel.  Kunskaper inom digitala bildanalyseringsprogram, samt grundläggande erfarenhet av med CRISPR/cas9-teknik är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete inom cellodlings- och analysmetoder, samt utvecklings- och driftserfarenhet av riskklass 2 laboratoriemiljöer kommer betraktas som en tydlig fördel.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 april 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1493/2020
Kontakt
  • Outi Mäkitie, outimaija.makitie@ki.se
  • Richard Rosenquist Brandell, richard.rosenquist@ki
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen; SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2020-03-20
Sista ansökningsdag 2020-04-05

Tillbaka till lediga jobb