Vid institutionen för molekylär medicin och kirurgi bedriver vi både preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Till institutionen hör ca 450 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal. Vi bedriver både grundutbildning och forskarutbildning. Mer information om institutionen finns på vår hemsida https://ki.se/mmk

Inom institutionens administrativa avdelning arbetar drygt tio personer inom områdena ekonomi, HR, utbildningsadministration, arkiv, kommunikation och IT.

Vi erbjuder dig att jobba i en självständig roll inom en mycket spännande verksamhet. Detta är ett meningsfullt arbete där du får känna att du bidrar till Karolinska Institutets vision "Vi driver utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla".

Din roll

Rollen innebär att arbeta med varierande och övergripande ekonomiska frågor inom institutionen. Du ska ge förutsättningarna för både institutionens ledning, och ekonomiskt ansvariga forskargruppsledare, att ha koll på det ekonomiska läget. 

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • ge stöd och råd till institutionens ledning i övergripande ekonomiska frågor
 • ansvara för ekonomisk uppföljning på institutionsnivå: budget, prognos och analys som rapporteras vidare inom organisationen
 • utarbeta underlag till intern resursfördelning av statsanslagsmedel
 • ge stöd till våra forskargruppsledare med ekonomisk uppföljning för deras respektive forskargrupper
 • göra ekonomiska kalkyler, framförallt inför ansökningar om forskningsmedel
 • göra ekonomiska redovisningar till finansiärer
 • övergripande ansvar för hel- och delårsbokslut

Även andra arbetsuppgifter inom redovisning och/eller avtalsfrågor kan ingå beroende på intresse och kompetens. Vi arbetar i affärssystemet Unit4 Business World (UBW)/Agresso.

Vem är du?

Som sökande ska du ha akademisk utbildning inom ekonomi och några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna inom offentlig sektor. Erfarenhet från arbete i forskningsmiljö är meriterande. Vi arbetar i en internationell miljö så goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav.

Som person är du noggrann och ansvarstagande och har en god förmåga att själv organisera och prioritera i ditt arbete. Vi ser gärna att du är en person som känner ett personligt engagemang i dina arbetsuppgifter. För att lyckas i den här rollen är det ytterst viktigt att kunna kommunicera med många olika människor. Här kommer du möta alltifrån enastående professorer och forskande läkare till doktorander från världens alla hörn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5123/2019
Kontakt
 • Therese Kindåker, administrativ chef, 08-517 731 22
Facklig företrädare
 • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
 • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
 • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
Publicerat 2019-10-11
Sista ansökningsdag 2019-10-28

Tilbage til Ledige stillinger