Din roll

Vi söker nu en post doc inom ekonomi med inriktning på arbetshälsoekonomi och en inom arbetshälsa/ledarskap och organisation. Vi har ett flertal studier pågående inom området där du förväntas deltaga. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektledare och projektgrupp genomföra studier inom projektets områden. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, samla in data, utföra analyser både kvalitativa och kvantitativa, och författa vetenskapliga manuskript. Den ena tjänsten (post doc arbetshälsa/ledarskap och organisation) är mer fokuserad på kvalitativa metoder och data. Den andra innehåller båda. I arbetsuppgifterna ingår viss administration och projektkoordinering. Tjänsten innebär även att deltaga i undervisning och bidra till forskargruppens utveckling i stort samt att skriva, eller medverka i, forskningsansökningar.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För tjänst #1 gällande ledarskap och organisation skall du vara disputerad inom områdena beteendevetenskap (tex psykologi, sociologi etc), företagsekonomi med inriktning ledarskap och organisation eller liknande. Du skall ha goda kunskaper inom kvalitativa metoder. I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska behärska svenska och engelska språket

För tjänst #2  gällande arbetshälsoekonomi skall du ha dokumenterad erfarenhet av forskning inom området arbetshälsoekonomi, hälsoekonomi, arbetsmiljö el dyl . Kvalifikationer för denna position är utbildning inom ekonomi. En inriktning mot hälsoekonomi och produktivitetsmätning är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med registerdata/frågeformulärdata är meriterande. I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska behärska svenska och engelska språket.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Målsättningen är att genom högkvalitativ forskning och utbildning utveckla, utvärdera och implementera evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder i samhället. Vår forskargrupp är tvärvetenskaplig och består av cirka 20 medarbetare.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4996/2019
Kontakt
  • Irene Jensen, professor, irene.jensen@ki.se
  • Christina Björklund, docent , christina.bjorklund@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Anne Boström ,SEKO, 08-524 875 79. anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-10-07
Sista ansökningsdag 2019-11-11

Tilbage til Ledige stillinger