Karolinska Institutet, Universitetstandvården

Vid universitetstandvården utbildas framtidens tandvårdspersonal, såsom tandläkare, tandhygienister och specialisttandläkare. Tillsammans med institutionen för odontologi bedriver vi utbildningar som är internationellt topprankade. Karolinska Institutet rankas som nummer 1 i världen inom ämnet odontologi enligt den senaste QS-rankningen!

På universitetstandvården möts kliniker och forskare som tillsammans bidrar till att nå vår vision att vara världsledande inom oral hälsa och förbättra människors livskvalitet. Vi är totalt 150 medarbetare, fördelade på 7 kliniker, där vi tillsammans med våra studenter behandlar olika patientkategorier. Vår huvudsakliga verksamhet är förlagd till Campus Flemingsberg.

Till universitetstandvården söker vi nu en klinisk handledare som vill vara med i utbildningen av nya tandläkare.

Tjänsten är förlagd till kliniken för prevention och sjukdomsbehandling i Flemingsberg. Vid vår klinik undervisar vi studenter och behandlar patienter inom parodontologi, endodonti och cariologi. Hos oss arbetar cirka 25 tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Kliniken har ett nära samarbete med avdelningen för orala sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Klinisk handledning av tandläkarstudenter inom avdelningens verksamhetsområde. Du kommer även att vara delaktig i avdelningens övriga verksamheter, kliniskt, teoretiskt och praktiskt. Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad tandläkare
 • Flerårig dokumenterad erfarenhet av klinisk tjänstgöring främst inom endodonti
 • Goda engelskkunskaper i tal och skrift

Meriterande:

 • Fördjupad- eller nischutbildning inom parodontologi
 • Tidigare erfarenhet av studentundervisning och handledning
 • Högskolepedagogisk utbildning och god pedagogisk förmåga

Vi söker dig som har lätt för att ta egna initiativ och har god samarbetsförmåga. Du bör även ha god social kompetens och känna dig bekväm med att träffa mycket människor dagligen i en internationell miljö. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, självständighet och ett serviceinriktat sinnelag.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

 • en lärande miljö där interaktion med studenter och kollegor och möjlighet att delta i seminarier bidrar till ständig kompetensutveckling
 • en internationell miljö där olika erfarenheter och kunskaper tas tillvara
 • en verksamhet där vård och hälsa står i fokus
 • att träna på arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet att träna gratis på vårt gym

Läs mer om att jobba på universitetstandvården

Ansökningsförfarande

Vill du vara med i vårt samhällsviktiga arbete så är du välkommen med din ansökan! Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi och bestå av ditt ansökningsbrev och CV. Tjänsten söker du på https://ki.se/om-ki/jobba-pa-ki  Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning

OBS! Bifoga relevanta intyg och betyg till din ansökan. Blir du kallad till intervju så förväntas du till intervjutillfället att ta med dig dokumentation av några patientfall inom ämnet. Patientfallen ska vara avidentifierade enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4654/2019
Kontakt
 • Patricia De Palma, Klinikchef, 08-524 881 29
 • Anneli Korsheden, Personalhandläggare, 08-52488170
Facklig företrädare
 • Nikolaos Christidis,SACO, 0707-166 700
 • Johanna Karro, OFR, 08-524 888 01
Publicerat 2019-09-13
Sista ansökningsdag 2019-10-17

Tilbage til Ledige stillinger