Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi har som övergripande mål att stimulera nyttiggörandet av KIs forskning och maximera Karolinska Institutets externa forskningsfinansiering.Vi arbetar huvudsakligen med ansökningar och stödjande verksamhet vid Karolinska Institutet, ofta i samverkan med andra universitet och högskolor samt med näringsliv, ofta med internationell anknytning.

Din roll

I tjänsten ingår att samordna ett pågående internationellt vetenskapligt samarbete mellan Karolinska Institutet och Janssen Pharmaceuticals. Den aktuella forskningen omfattar för närvarande fyra terapiområden (lungcancer, myelom, alzheimers och reumatologi). Tjänsten syftar till att hjälpa till med planering och koordinering av forskningsaktiviteterna i de olika forskargrupperna. I arbetet som alliance manager hanteras alla frågor som rör samarbetet samt att vara länken mellan forskargrupperna och styrgruppen för samarbetet.  I det dagliga arbetet ingår exempelvis att samordna och bistå vid utredning av avtalsfrågor och upphandling, planera och följa upp projektbudgetar, samt att verka för ett effektivt arbetssätt mellan de deltagande parterna. Till arbetsuppgifterna ingår även att bistå forskargrupperna med visst vetenskapligt stöd, uppföljning av pågående projekt samt att säkerställa att rådande krav på forskningsdokumentation uppfylls. Läs mer om  Grants Office - stöd för forskare

Vem är du?

Vi söker dig med akademisk utbildning inom life science med minst 5 års erfarenhet från arbete med forskningssamverkansfrågor mellan universitet, industri, eller sjukvård. Erfarenhet av projektledning, processarbete, samt etablering och uppföljning av strategiska samarbeten är ett krav. Du bör ha god kännedom om farmaindustrin som bransch och dess utmaningar och behov, liksom en god inblick i Karolinska Institutets forskningsverksamhet.

Arbetet förutsätter självständighet och ställer höga krav på samarbetsförmåga. Du har dokumenterad god administrativ- och organisationsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är serviceinriktad, tydlig och initiativrik. Du ska ha mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi söker dig som:

 • Är utåtriktad med hög social kompetens.
 • Har samarbetsförmåga och aktivt vill bidra till goda relationer med kollegor och forskare.
 • Självständig och ansvarstagande
 • Kan hålla många bollar i luften samtidigt
 • Är serviceinriktad och prestigelös.
 • Är strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och social förmåga i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård. Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 september 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Intervjuer kommer att ske löpande och kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad? Sök jobb hos oss – och bidra till en bättre hälsa för alla

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4501/2019
Kontakt
 • Björn Kull, enhetschef, bjorn.kull@ki.se
 • Richard Cowburn, projektledare, richard.cowburn@ki.se
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2019-09-06
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Tilbage til Ledige stillinger