Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, HR-avdelningen

Karolinska institutet söker en serviceinriktad och noggrann handläggare som vill jobba med rekrytering av professorer och lektorer.

Avdelning

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

HR-avdelningen ansvarar för det övergripande HR-arbetet inom universitetet. Avdelningen är idag organiserad i tre enheter (förhandling, kompetensförsörjning och lön). Inom kompetensförsörjningsenheten finns en funktion som utgör verksamhetsstöd avseende lärarrekryteringar. Till denna funktion söker vi nu en handläggare.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en grupp bestående av fem handläggare och en samordnare. Gruppen ger service till ett centralt utskott som bereder och beslutar i ärenden avseende anställningar av professorer och lektorer.  I din roll som handläggare ansvarar du för beredning, handläggning och föredragning av rekryteringsärenden. Du arbetar utifrån olika regelverk och ger stöd och service till Karolinska Institutets institutioner och rekryterande chefer.

En stor del av ditt arbete kommer att handla om att självständigt driva rekryteringsprocesser framåt, säkerställa att gällande regelverk följs, förbereda beslutsunderlag samt föredra ärenden i olika beslutande organ. I arbetsuppgifterna ingår också att tillsammans med andra handläggare delta i utvecklingsarbete och andra förekommande uppgifter vid enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från arbete i offentligt förvaltning eller på lärosäte, där du ska ha haft handläggande, utredande eller projektledande uppgifter, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha en utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann och strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva ärenden framåt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Då du kommer arbeta i team och ha flera kontaktytor inom organisationen, förutsätts att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s institutioner. Då arbetet ofta innebär tvära kast ser vi gärna att du är lösningsorienterad och prestigelös. För att vara effektiv i rollen som handläggare behöver du vara en van användare av olika IT-verktyg, som till exempel Office-paketet.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3795/2019
Kontakt
  • Jenny Wiklund, academic-appointments@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-07-02
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Tilbage til Ledige stillinger