Karolinska Institutet

Vi söker en driven och energisk forskningsassistent som kan hjälpa till i vår forskning inom astma, allergi och luftvägsinflammationer

Avdelning
Forskningsgruppen leds av professor Lars-Olaf Cardell på Enheten för Öron-, Näsa-, Halssjukdomar. Det övergripande målet för forskargruppen är att öka förståelsen för det medfödda immunsystemet och dess interaktion med det adaptiva immunsystemet vid luftvägsinflammationer och astma. Gruppen är verksam på Bioclinicum, NKS, Solna.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär framför allt laborativt arbete, men även skrivande av ansökningar och artiklar. I tjänsten ingår att samordna forskning mellan klinik och forskningslaboratoriet. Patientrekrytering, uppföljning av patienter samt laborativt arbete som tex organbadsanalyser och PCR är några av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Examen inom Biomedicin (Magister/ Master). Mycket goda kunskaper i engelska och svenska är krav. FELASA (eller liknande) certifiering är krav. Du ska ha erfarenhet av organbad med tillhörande EFS, PCR och FlexiVent-systemet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, så som till exempel flexibel, stresstålig samt anpassningsbar,  i bedömningen av kandidater.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Följande dokument ska bifogas på svenska:

- CV

- Personligt brev med motivering till intresset för tjänsten

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3670/2019
Kontakt
  • Susanna Kumlien Georén, Senior Lab Manager/ PhD , susanna.georen@ki.se
Publicerat 2019-07-29
Sista ansökningsdag 2019-08-16

Tilbage til Ledige stillinger