Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna, Avdelningen för reumatologi

Avdelning
Forskargruppen arbetar med vävnadsimmunologi med fokus på förändringar i hudens T celler vid återkommande inflammatoriska sjukdomar i huden. Gruppen är internationell och leds av Liv Eidsmo, docent och hudläkare. Experimentella modeller sträcker sig från cellbiologiska experiment till kliniska studier. Vi samverkar med vårdgivare, svenska och internationella forskargrupper samt läkemedelsindustrin. Gruppen är placerad på Center för Molekylärmedicin i närhet till grupper som arbetar med inflammation vid infektion, i leder, nerver och tarm.

Arbetsuppgifter
Vara insatt i forskningen och hålla sig uppdaterad i forskningsprojektet. Identifiera, kommunicera med och rekrytera forskningspatienter på samarbetskliniker samt hjälpa till med forskningsmottagningar. Logistikarbete med att följa upp patienter och hitta former för att inkludera nya samarbetsmottagningar i rekryteringen av forskningspatienter. Om dispans för arbete inom SLL medges kommer en del kliniskt arbete ingå på Karolinska Sjukhuset. Arbetet innebär arbete med att initiera register om patienter med hudsjukdomar i samarbete med SLL och därmed arbete med etiska ansökningar, biobanksansöknignar, ansökningar om läkemedelsstudier.
Delta i laborativt forskningsarbete med patientmaterial, utvinna T celler fgrån mänsklig hud och under handledning lära sig de metoder som används för att studera avvikelser i hudens T celler vid vitiligo. Dokumentation av experiment enligt good laboratory practice samt aktivt deltagande i labmöten och seminarier.

Kvalifikationer
Läkarexamen godkänd i Sverige under senaste delen av allmäntjänstgöring eller med godkänd allmäntjänstgöring från Sverige. Forskningserfarenhet från hudforskning. Erfarenhet av registerstudier och arbete med skriftliga rapporter av hudsjukdomar, helst vitiligo.
Flytande svenska som är tillräckligt bra för att förstå och skriva myndighetsspråkoch etiska ansökningar. Utmärkta kunskaper i engelska både i tal och skrift. Goda datakunskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3430/2019
Kontakt
  • Liv Eidsmo, liv.eidsmo@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tilbage til Ledige stillinger