Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Positronemissionstomografi (PET) är en bildteknik som används för att undersöka hjärnans funktion hos friska försökspersoner och patienter med neuropsykiatriska sjukdomstillstånd. PET-gruppen vid Karolinska Institutet är en av de världsledande inom sitt forskningsområde. PET används också på smådjur för att undersöka olika sjukdomsmodeller. PET-gruppen vid Karolinska Institutet är en av de världsledande inom sitt forskningsområde. KIs PET-grupp har etablerat en smådjursimagingplatform inklusive en ”hybrid” PET-MRI-CT smådjurkamera.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att på ett självständigt sätt utföra analys av microPET imaging data inom neurovetenskap. Analyserna kommer att utföras med ett speciellt lämpat dataprogram kallat PMOD. Du kommer vara ansvarig för att rapportera dina egna data. Du kommer även att hjälpa till och assistera vid försöksdjursexperimentella projekt

Kvalifikationer
Lämplig bakgrund är en masterexamen i biologi, eller annan liknande bakgrund med fokus på neruovetenskap. Stor vikt läggs vid erfarenhet av analys av smådjursdata från microPET samt erfarenhet av försöksdjursexperimentiellt arbete. Det är starkt meriterande att ha genomgått strålskyddskyddsutbildning samt att ha tidigare erfarenhet av arbete med joniserande strålning och att ha godkänd utbildning i försöksdjursvetenskap (FELASA B).  Du måste ha god datorvana och helst kunskap i PMOD och statistiska analysprogram (t.ex. SPSS och GraphPad), bildredigeringsprogram (GIMP) och Office-paketet.

Då en stor del av vår arbetsgrupp kommer från olika delar av världen måste du kunna hantera det engelska språket väl, både i tal och i skrift. Vi söker en engagerad medarbetare som är disciplinerad och har god samarbetsförmåga. Tjänsten är ett vikariat med möjligheter till förlängning. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-445/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, Personalhandläggare, 08-524 832 87
  • Miklós Tóth, Enhetschef, 08-517 746 28
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-01-25
Sista ansökningsdag 2019-02-14

Tillbaka till lediga jobb