Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder är en av 5 enheter inom Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd. Enheten ger bl.a. stöd till Läkarprogrammet och Biomedicinprogrammen. Inom enheten finns huvudsakligen två funktioner, programstudievägledare och programhandläggare som samverkar i stödet till programmen och studenterna. Enheten arbetar också med studenträtt och utbildningsadministrativa processer. 

Vi söker nu en handläggare för anställning i ett år.                                 

Arbetsuppgifter

Tjänsten är tvådelad där den ena delen innebär att arbeta mot programnämnden för biomedicinprogrammet. Nämnden ansvarar för ett kandidatprogram och två mastersprogram i biomedicin. Programmen är internationella och undervisningen sker på engelska. Handläggaren kommer att vara ett administrativt stöd till biomedicinprogrammet med bl.a. arbete med budget och ekonomiuppföljning för programmen och resursfördelning mot programmens kurser. I denna del av tjänsten ingår det också att kommunicera med studenter och kurser genom programmens webbplatser. Arbetet innebär stora kontaktytor med både lärare, studenter och programmets ledning och en viktig uppgift är att säkerställa att administrationen mellan programnämnd och kursgivande institutioner fungerar. Arbetet bedrivs i nära samarbete med en annan handläggare/studievägledare för programmen.

Den andra delen av tjänsten innebär att administrera vissa frågor i olika system i den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) framförallt för inresande utbytesstudenter. Arbetet innebär många kontakter med administratörer, studenter och VFU-handläggare inom utbildningsprogrammen och inom Stockholms läns landsting. I arbetet ingår att i samverkan med VFU-handläggarna kvalitetssäkra information om rutiner inför att studenterna ska placeras på VFU.

Arbetsområdena överlappar i viss mån varandra och periodvis kan arbetsbelastningen vara hög. Inom avdelningen arbetar vi i team och ansvarsområden kan förändras över tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • minst 3 årig högskoleutbildning eller erfarenhet som motsvarar kraven för tjänsten
  • goda kunskaper inom administrativa system som används i högskolan, t.ex. Ladok, Drupal, Agresso
  • erfarenhet från arbete inom högskola/universitet, särskilt inom ekonomi och utbildningsadministration
  • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska

Arbetet innebär en kombination av omväxlande och rutinmässiga uppgifter och ställer stora krav på noggrannhet, planering samt att arbeta självständigt och utåtriktat. Du ska vara serviceinriktad, drivande och ha god samarbetsförmåga. Det är meriterande är om du har erfarenhet av verksamhetsstöd, ärendehantering, och beredning av beslutsunderlag.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann och strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva frågeställningar framåt. Du arbetar i team och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja programledning och kursansvariga. Då arbetet ofta innebär tvära kast ser vi gärna att du är lösningsorienterad, pedagogisk och prestigelös.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2619/2018
Kontakt
  • Charlotta Cederberg, enhetschef, 08-524 864 68 eller 070-648 64 68
  • Åsa Nandorf, avdelningschef, 08-524 865 16
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-05-07
Sista ansökningsdag 2018-06-07

Tilbage til Ledige stillinger