Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

En av institutionens fem avdelningar är Avdelningen för försäkringsmedicin där forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation bedrivs. Vi är cirka 35 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. Vi har etablerat flera mycket stora databaser och har omfattande samarbete med andra forskare, såväl i Sverige som internationellt. De komplexa frågeställningarna innebär ett stort behov av tvärvetenskaplighet. Personer med olika utbildningsbakgrund ingår i projekten, bland annat åtskilliga epidemiologer och flera statistiker. Du hittar mer information om oss och vår verksamhet på vår hemsida: ki.se/cns/forsakringsmedicin

Arbetsuppgifter

Vi söker en eller möjligtvis flera statistiker, där arbetet innebär statistiska analyser av datamaterial, samt datamanagement och programmering i nära samarbete med projektledare, projektdeltagare och andra statistiker.

Kvalifikationer

Sökande ska ha en akademisk utbildning inom statistik eller motsvarande samt erfarenhet av statistiska analyser, erfarenhet av arbete med stora databaser/registerdata/enkätdata samt av analyser t.ex. i SPSS, SAS, STATA eller R. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med rikstäckande svenska register. Goda kunskaper i svenska och i engelska är ett krav. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1962/2018
Kontakt
  • Caisa Stilling, HR-administratör, 08-524 832 82, Caisa.Stilling@ki.se
  • Kristina Alexanderson, Forskargruppsledare, Kristina.Alexanderson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-04-06
Sista ansökningsdag 2018-04-29

Tilbage til Ledige stillinger