Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för arbetsterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för arbetsterapi har idag ca 35 anställda som är lärare, forskare, doktorander och administratörer samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid avdelningen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Vi har återkommande avdelningsaktiviteter för att understödja kunskapsutveckling och psykosocial trivsel. Vi bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå. Avdelningen finns i Flemingsberg alldeles intill Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Som forskningssamordnare kommer du att få möjligheten att arbeta med forskning  i en framgångsrik forskargrupp.

Din roll

Du kommer att ingå i forskargruppen HELD (Hälsa i vardagen hos personer med neurologiska funktionsnedsättningar) och ett forskningsprogram Framtidens Hälsosam Åldrande (FHÅ) som är finansierat av FORTE. Som forskningssamordnare kommer du att arbeta i projektet, ASSIST 2.0: Ett reablement projekt för ett hälsosamt åldrande som är den del av FHÅ.

Syftet med projektet är att utveckla, implementera och utvärdera en unik reablement-intervention, ASSIST 2.0. Interventionen utgår från en arbetsmodell som kallas reablement och involverar hemtjänstpersonal som tillsammans med arbetsterapeuter och fysioterapeuter (AT & FT) ska stödja äldre personer som bor hemma att delta i och utföra vardagliga aktiviteter som de vill och behöver. Projektet har en pragmatisk klinisk design med interventions- och kontrollgrupper i Uppsala och Stockholm.

Arbetet för dig som forskningssamordnare innebär att du samlar in och administrerar kvantitativa och kvalitativa intervjudata (i Stockholm) och bidrar till dataanalys, med fokus på reablement. Du förväntas även delta i att skriva vetenskapliga publikationer tillsammans med projektgruppen, varav en publikation sannolikt kommer att vara en processevalueringsstudie.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på upp till ett år, på 50% av en heltid, med eventuell möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Vi söker dig som har disputerat eller kommer att disputera inom snar framtid inom arbetsterapi, hälsovetenskap eller närliggande område. Eftersom datainsamling görs med äldre personer i deras hemmiljö, bör du ha erfarenhet och känna dig bekväm med att intervjua personer i en icke-klinisk miljö. Du bör ha erfarenhet av att samla in och analysera både kvalitativa och kvantitativa data, inklusive att göra processevalueringar. Du behöver ha god samarbetsförmåga inom och utom akademin, kunna ta initiativ, arbeta strukturerat och självständigt. Den sökande behöver ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2583/2025
Kontakt
  • Aileen Bergström, assisterande lektor, aileen.bergstrom@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2025-07-28
Sista ansökningsdag 2025-08-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb