Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet? 

Din forskning kommer att öka kunskapen hur maligna lymfom uppkommer och kan leda till förbättrad behandling.

Din roll 

Din roll är att bedriva forskning och utbildning inom patologi och biomedicin. Undervisning sker på grundnivå och avancerad nivå inklusive handledning av masterstudenter och doktorander. Du förväntas kunna ta administrativt kursansvar. Forskningen sker i prof. Birgitta Sanders grupp och i ett nätverk av kliniska och pre-kliniska forskare och samarbete med sjukhuspersonal. Du förväntas att söka projektanslag, handleda forskarstudenter och redovisa dina fynd i internationellt erkända tidskrifter. Såväl forskning som undervisning bedrivs huvudsakligen vid Avdelningen för Patologi, Institutionen för Laboratoriemedicin och sker i nära samarbete med andra forskargrupper.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor. 

Vem är du?

Vi söker en disputerad, drivande forskare med god muntlig och skriftlig kunskap i engelska och svenska och med erfarenhet av undervisning, så väl föreläsningar som laborativa moment. Du har även god erfarenhet av att handleda studenter i examensprojekt. I dina forskningsprojekt har du en drivande roll och arbetar med stor noggrannhet och är självständig, lätt att samarbeta med och är strukturerad, kreativ och kvalitetsmedveten. Du har flera publikationer i internationellt ledande tidskrifter och har presenterat dina forskningsresultat vid internationella kongresser och har sökt egna anslag för dina projekt. Du förväntas spela en ledande roll i projekten så väl gällande experimentell design som presentation och publikation av resultat. Du behärskar cell-odling av cell-linjer och ex vivo isolerade humana lymfocyter. Vidare krävs kunskap i genetisk modifiering av cell-linjer, kunskap om flödescytometrisk analys och expertis i att undersöka protein-protein och protein-DNA interaktioner med olika högupplösande metoder samt transkriptionell reglering. Arbetet kräver vidare praktisk erfarenhet av konfokalmikroskopi och bildanalys samt praktisk erfarenhet av att arbeta med toxiska reagenser som anti-metaboliter och DNA-skadande agens. Bioinformatik är ett essentiellt redskap i projektet och kunskap i bioinformatiska metoder är meriterande.   

Bland personliga egenskaper söks en blivande medarbetare med personlig mognad, flexibilitet och en hög grad av initiativtagande och förmåga att driva projekt på ett uthålligt och självständigt sätt. God samarbetsförmåga både i forskningslaboratoriet och med externa kliniska och prekliniska kolleger krävs. Vidare bör den vi söker ha bidragit till en god forskningsmiljö och vara serviceinriktad, t.ex. genom att ta ansvar för journal clubs och andra specifika sociala aktiviteter samt kunna ta ansvar för gemensamma arbetsuppgifter på laboratoriet.

Behörighetskrav 

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst sju år, i normalfallet, före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl.  
 
Med särskilda skäl avses: 

  • föräldraledighet 
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer 
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret 
  • längre sjukdom 

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg. 

För att du ska betraktas som behörig för anställning som biträdande lektor ska du uppvisa god vetenskaplig skicklighet samt god pedagogisk skicklighet. 

Bedömningsgrunder 

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi? 

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg, AnaFutura 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet
 

Ansökan 

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

 
Särskild prövning för befordran till lektor 

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor. 

 
Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2032/2025
Kontakt
  • Birgitta Sander Professor Emerita, birgitta.sander@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2025-05-14
Sista ansökningsdag 2025-05-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb