Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

I vårt forskningsteam, Global Child Health and the Sustainable Developement Goals, finns en grupp forskare med tvärvetenskaplig inriktning som arbetar för att uppnå målen för hållbar utveckling, med särskilt fokus på att se till att barn inte bara överlever utan också mår bra. Vi arbetar globalt och har samarbeten med akademiker, kliniker och regeringar för att stödja både operativ, observerande och utvärderande forskning. I vår grupp kommer du att finna en stödjande och passionerad miljö, där du kommer att bidra till meningsfulla partnerskap för förbättrad evidensbaserad hälsopolitik.

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Din roll

Kandidaten som anställs kommer att arbeta med YiPEE-projektet (youth co-production for sustainable engagement and empowerment in health) och utöka profilen för global mentalhälsoforskning vid institutionen för global folkhälsa. YiPEE är ett projekt som omfattar flera länder och flera partners, med implementering och forskning i Indien, Kenya, Sydafrika och Sverige. Kandidaten kommer att arbeta inom YiPEE-teamet och forskargruppen Global Child Health and the Sustainable Developement Goals, och särskilt bidra till kvantitativ datahantering och analys, utformning och genomförande av försök, anpassning av interventioner i den svenska kontexten och utveckling av bidragsansökningar inom området psykisk hälsa. Kandidaten förväntas bidra vetenskapligt till det bredare konsortiet och leda publikationer.

Kandidaten förväntas också aktivt engagera sig i institutionen och bidra, till exempel genom doktorandhandledning, och delta i och organisera seminariesessioner, gå med i kommittéer eller ta på sig administrativa roller och undervisning. Kandidaten kommer att uppmuntras och få stöd för att lämna in egna anslagsansökningar och övergå till självständighet.

Tjänsten är på heltid och tidsbegränsad till 2 år.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en forskare med kvantitativa och kvalitativa forskningsfärdigheter, med en bakgrund inom ungdomars hälsa eller barns eller ungdomars psykiska hälsa. Du ska vara självmotiverad, ha god samarbetsförmåga, och vara skicklig på tvärkulturell kommunikation. Vidare ska du ha erfarenhet av att organisera eller genomföra forskningsprojekt självständigt, förmåga att samarbeta med kollegor inom och utanför forskningsgruppen samt vara organiserad, ansvarsfull, effektiv och flexibel när det gäller att hantera utmaningar.

Kandidaten måste även ha följande:

  • En doktorsexamen i global hälsa, folkhälsa, psykologi eller annat relevant område.
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Flytande kunskaper i engelska i tal och skrift krävs.

Följande kriterier är meriterande:

  • En meritlista med publikationer.
  • Forsknings- eller implementeringserfarenhet inom ungdomars psykiska hälsa.
  • Arbetslivserfarenhet eller tidigare forskningssamarbete i låg- och medelinkomstsammanhang.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa

Läs mer om forskargruppen Global Child Health and the Sustainable Development Goals

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-11-27.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4272/2024
Kontakt
  • Carina King, carina.king@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco styrelse, saco@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-11-13
Sista ansökningsdag 2024-11-27

Tillbaka till lediga jobb