Vill du bidra till medicinsk forskning av högsta kvalitet vid Karolinska Institutet?

Reinius-laboratoriet vid Institutionen för medicinsk biokemi och biofysik bedriver forskning om hur våra celler hanterar obalanser i kromosom- och genkopieantal, såsom skillnader i antal X-kromosomkopior mellan manliga (XY) och kvinnliga (XX) celler, samt kopieantalvariationer som är vanliga i cancerceller. Vi söker en forskningsspecialist med djup kunskap och erfarenhet av encellssekvensering och metodutveckling, samt dokumenterad erfarenhet av analys av NGS-data från encells-RNA-sekvensering. Vi erbjuder en kreativ och inspirerande miljö fylld med kompetens och nyfikenhet vid Karolinska Institutet, ett av världens ledande medicinska universitet.

Ämnesbeskrivning

Forskning om hur våra celler hanterar obalanser i kromosom- och genkopieantalvariationer, såsom skillnader i antal X-kromosomkopior mellan män och kvinnor eller kromosomkopieantalförändringar i cancerceller.

Din roll

Uppdraget för forskningsspecialisten är att designa och genomföra experiment för att ytterligare förstå gen- och kromosomnivåns doskompensation med hjälp av encells- och bulk-RNA-seq samt ATAC-seq med allelisk upplösning, och att utföra bioinformatiska analyser av de NGS-data som du har genererat. Du kommer att bedriva oberoende forskning inom projektets ämnesområde och eventuellt samarbeta med andra forskargrupper vid Karolinska, med målet att publicera resultaten i ledande vetenskapliga tidskrifter.

Behörighetskrav

För att vara behörig för anställning som forskningsspecialist krävs vetenskaplig skicklighet och en doktorsexamen eller en utländsk examen som anses motsvara en svensk doktorsexamen, samt dokumenterad forskning efter disputation. Kandidater förväntas ha publicerat flera artiklar inom det aktuella forskningsområdet: Generation och analys av NGS-data (RNA/DNA-seq) samt ha djup kunskap inom forskningsfältet för X-kromosomreglering. Den ideala kandidaten har en stark bakgrund i molekylärbiologiska tekniker som musomhändertagande, vävnadsinsamling, cellodling och nästa generations sekvenseringsexperiment, såsom encells-RNA-sekvensering. Kandidaten bör även ha grundläggande kunskaper i programmeringsspråk inom modern bioinformatik för NGS-dataanalys, såsom R, Python, Bash/Shell-skriptning.

Bedömningsgrunder

Kandidater kommer att bedömas baserat på:

  • Utbildningsbakgrund och tidigare meriter, t.ex. som postdoktoral forskare.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom encells- och bulk-RNA-seq/ATAC-seq
  • Antalet och kvaliteten på vetenskapliga artiklar som publicerats inom området för allelisk genuttryck, X-kromosomreglering och metodutveckling
  • Tidpunkt för tillgänglighet (vi behöver personal så snart som möjligt) 

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

 Vetenskapliga artiklar publicerade inom metodutveckling som inkluderar RNA-sekvensering kombinerat med andra metoder i ett multiomiskt angreppssätt för genuttryck och reglering. 

Efter en helhetsbedömning av de sökandes kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: 

Reinius-laboratoriet; Divisionen för Medicinska systembioteknik; Medicinsk biokemi och biofysik; Biomedicum Solna, Karolinska Institutet.

www.reiniuslab.com

www.ki.se

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-11-10.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4095/2024
Kontakt
  • Björn Reinius, 08-52487820
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury, OFR, anurupa.nagchowdhury@ki.se
  • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
Publicerat 2024-10-28
Sista ansökningsdag 2024-11-10
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb