Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en projektledare till vår forskningsgrupp. Projektet handlar om utveckling av en digital plattform bestående av en individanpassad mobilapplikation för patienters självmonitorering, egenvårdsråd och kontakt med sjukvården samt ett gränssnitt för vårdpersonal. Vi söker dig som på ett självständigt sätt kan driva projektet mot sitt mål. Projektledaren medverkar även i forskningsgruppens andra aktiviteter. Vi erbjuder en trevlig forskningsmiljö med kontoret i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde i Solna.

Forskningsgruppen

Vår forskningsgrupp består av forskare, biostatistiker, administratör, forskningssjuksköterska och doktorander. Arbetsmiljön är stimulerande och kreativ. Arbetsplatsen delas med en annan forskningsgrupp som vi har ett nära samarbete med. Vår forskningsgrupp studerar på olika sätt hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter som opereras för matstrups- eller magsäckscancer. Vi arbetar välorganiserat och bedriver seminarieverksamhet, artikelklubb och metodklubb samt anordnar forskarutbildningskurser. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Din roll

Vi har ett pågående projekt som avser att utveckla och testa en mobilapplikation samt ett gränssnitt för vårdpersonal som ska bidra till att ge patienter som behandlas för matstrups- eller magsäckscancer en mer individanpassad uppföljning och rehabilitering. Utvecklingen är i slutfasen och en klinisk prövning planeras starta våren 2025. Du kommer att leda arbetet med att slutföra utvecklingen av den digitala plattformen och sedan driva testarbetet framåt.

Projektledaren är navet i projektet och rapporterar till forskningsgruppens ledare, professor Pernilla Lagergren. Utvecklingen av applikationen och vårdgränssnittet sker i samarbete med frontend- och backendutvecklare. Projektledaren samordnar detta arbete och strukturerar och arrangerar arbetsflödet. Projektledaren sköter kommunikationen med utvecklarna och ser till att kravspecifikationen uppfylls. Projektledaren ser med stöd från lämplig expertis till att applikationen och gränssnittet uppfyller juridiska och regulatoriska krav för användning inom svensk sjukvård (ISO-standarder, krav för CE-märkning etc.). Den digitala plattformen klassas som en medicinteknisk produkt, MDRIIa.

Efter att plattformen är färdigutvecklad planeras strukturerade användartester innan en större randomiserad prövning kommer att ske. Arbetet med planering av tester och den randomiserade prövningen kommer ledas av projektledaren.

För att skapa en så värdefull applikation för patienterna som möjligt är det viktigt att patienter deltar i utvecklingsprocessen. Vi har en forskningspartnergrupp som vi har regelbunden kontakt med för att få synpunkter och projektledararen förväntas delta i det arbetet.

Vårt mål är att plattformen ska användas av många patienter genom att både patienter och sjukvårdspersonal upplever den som användbar. Vi samarbetar därför nära med ett flertal kliniskt verksamma experter för att säkerställa relevans och kvalitet. Projektledaren kommer att ansvara för att driva detta arbete framåt.

Utöver att driva projektet med den digitala plattformen, som är den huvudsakliga arbetsuppgiften, ingår även arbete och engagemang i forskningsgruppens andra projekt och aktiviteter.

Sammanfattningsvis omfattar arbetet följande:

  • Leda och driva arbetet med utvecklingen av den nya mobilapplikationen och vårdgränssnittet;
  • Organisera slutfasen i utvecklingen av applikationen och vårdgränssnittet;
  • Fortsätta bygga på befintligt flödesschema för struktur och utveckling med tidsramar för plattformen;
  • Se till att plattformen följer juridiska och regulatoriska krav;
  • Ta fram underlag till möjlig produktutveckling på marknaden;
  • Vara delaktig i samarbetet med forskningspartnergruppen;
  • Vara delaktig i forskningsgruppens andra projekt och aktiviteter.

Arbetet innebär kontakter med personer inom relevanta områden för projektet, samverkan med patienter och forskare, databashantering samt dokumentation. Du förväntas samarbeta med alla i forskningsgruppen och bidra till dess utveckling. 

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • Adekvat utbildning från universitet eller högskola, gärna inom life science
  • Tidigare mycket goda erfarenhet från liknade roll, exempelvis projektledare, projektkoordinator eller produktägare;
  • Erfarenhet från digitala projekt, helst inom medicinteknik
  • Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete;
  • Van att arbeta agilt;
  • Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (engelska används inom forskningsgruppen och svenska används i all kommunikation med patienter och i den data som inhämtas och applikationen som utvecklas).

Rollen kräver en självständig, ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Du blir vårt ansikte utåt i projektet och sköter kontakter med olika aktörer, varför god kommunikativ förmåga krävs.

Meriterande är tidigare erfarenhet av regulatoriska ramverk inom medicinteknik, arbete inom onkologiska terapiområden, tidigare arbete i forskningsmiljö, tidigare erfarenheter av patientgrupperna som studeras. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3536/2024
Kontakt
  • Pernilla Lagergren, prof. och forskargruppsledare, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-09-17
Sista ansökningsdag 2024-10-01
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb