Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Beskrivning av forskargruppen

Vårt labb bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin genom djupinlärningsmodeller av cancerceller. Modellerna tränas på högkapacitetsscreeningsdata (high-throuput datasets), inklusive metabolomik, proteomik och transkriptomik, och begränsas med olika villkor för att överensstämma med de molekylära nätverken inom celler. Modellerna omfattar metabolism, signalering och genreglering och begränsas med olika villkor för att överensstämma med fysiska interaktioner mellan biomolekyler. Detta gör att vi kan identifiera mekanismer på systemnivå i cancer som kan användas för att upptäcka nya biomarkörer, läkemedelsmål, och vägar till läkemedelsresistens.

Vi är specifikt intresserade av cancer-stroma interaktioner i pankreascancer. Vårt långsiktiga mål är att etablera datorstödd design av precisionsmedicin mot cancer. Vi är en grupp vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab) och denna tjänst är en del av Data Driven Life Science-programmet (DDLS).

Din roll

Du kommer att utveckla en djupinlärningsmodell av tumörmiljön i pankreascancer. I denna roll kommer du att:

  • Designa ett högkapacitetsscreeningsexperiment av stimuli-respons i cancer- och stromaceller, som kommer att utföras av vår forskningsinfrastruktur (core facilities).
  • Använda datan för att för att simulera dynamiska interaktioner mellan pankreascancer och stroma-celler för att hitta stabila ligandsekretionsmönster, som kan utgöra nya läkemedelsmål.

Om du är redo att göra en insats i kampen mot cancer och bidra till banbrytande forskning i skärningspunkten mellan djupinlärning och cellbiologi uppmanar vi dig att söka tjänsten!

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Övriga kvalifikationer

  • Starka programmeringskunskaper i språk så som Python.
  • Erfarenhet av analys av data från högkapacitetsscreening.
  • Dokumenterad förmåga att bedriva självständig forskning och effektivt kommunicera resultat.
  • Högmotiverad med förmågan att arbeta både självständigt och i team.
  • Goda kunskaper i skriftlig och muntlig engelska.

Andra önskvärda kvalifikationer:

  • God kännedom om cancerbiologi, särskilt tumörmiljön.
  • Erfarenhet av djupinlärningsmodeller eller automatisk differentiering.
  • Erfarenhet av GitHub eller andra versionskontrollsystem.
  • Erfarenhet av att utforma högkapacitetsscreeningsexperiment.

Vårt labb värderar mångfald och inkludering, och vi är engagerade i att främja en miljö där alla individer känner sig bemyndigade att bidra med sina unika perspektiv och färdigheter i strävan mot vårt gemensamma mål, att främja precisionsmedicin mot cancer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Stockholm

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3081/2024
Kontakt
  • Avlant Nilsson, avlant.nilsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami,OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO , bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO , elizabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-08-12
Sista ansökningsdag 2024-09-02

Tillbaka till lediga jobb