Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu en forskningsassistent till vår experimentella avdelning för njurmedicin (NEO; Flemingsberg) vid institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik. Vår forskningsprofil är translationell där vi använder både prekliniska och kliniska undersökningar för att öka vår förståelse för varför och hur njursvikt utvecklas och fortskrider samt hur vi kan bekämpa hjärt-kärlkomplikationer i den uremiska miljön. Vi letar efter en person som kan hjälpa till med vaskulära studier till pågående projekt om isolerade resistenta kärl och deras funktionella och strukturella beteende efter behandling med farmaka och påverkan på endotelfunktion.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att arbeta nära med forskargruppsledaren och doktorand och dina huvuduppgifter består i huvudsak av:

 • Samordning av prekliniska forskningsprojekt vad gäller isolerade humana kärl, deras reaktivitet efter kort- och långtids behandling med specifika farmakologiska substanser med fokus på endotelfunktion.
 • Beredning och utförande av experiment som inkluderar isolerade resistenta kärl (ie wire-myography).
 • Sammanställning och rapportering av experimentell data.

Vem är du?

Vi söker dig som har en masterexamen i livsvetenskap. Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom området som är relevant för våra forskningsstudier vad gäller vaskulära experiment och användning av isolerade resistenta kärl tekniker ie wire myography.

Det är meriterande att du har:

 • experimentell expertis - specifik utbildning i laboratoriemiljö kardiovaskulär medicin
 • praktisk och teoretisk kunskap för ex-vivo och in-vivo-tekniker för att bedöma vaskulär funktion och mätningar av markörer
 • erfarenhet av att skriva sammanfattningar och rapporter
 • publicerade arbeten inom relevant område
 • utmärkt kommunikationsförmåga i engelska i både tal och skrift.

Det är vidare meriterande med tidigare erfarenheter av att arbeta praktiskt med experimentella metoder (ELISA, IHC, IF,) och tillhörande statistiska analyser relaterade till kardiovaskulär forskning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Enheten för medicinska njursjukdomar

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2399/2024
Kontakt
 • Karolina Kublickiene, 08-58583859
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb