Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Anställningen administreras genom LIME inom ramarna för projektet Stöd för att tillgängliggöra det akademiska kulturarvet för samverkan, forskning och utbildning, Karolinska Institutet (Eva Åhréns forskarteam). Läs mer om: LIME

Arbetet utförs vid Medicinens historia och kulturarv (MHK). MHK:s uppgifter är att vårda, bevara och tillgängliggöra KI:s historiska arv och samlingar, samt att utveckla och förmedla kunskap om medicin- och vetenskapshistoria. Enheten har idag tio medarbetare plus ett antal anknutna och volontärer.

Hagströmerbiblioteket, som ingår i MHK, är ett forskningsbibliotek med specialsamlingar bestående av mestadels äldre tryckta samlingar inom medicin, naturhistoria och angränsande ämnen, samt äldre handskrifter. Läs mer om: Hagströmerbiblioteket

Din roll

Tjänsten innebär huvudsakligen digitalt tillgängliggörande (insamling, bildfångst, bearbetning, presentation) av MHK:s samlingar. I arbetet ingår därtill inventering och insortering och enklare katalogisering. Arbetet kommer att ske i Hagströmerbiblioteket (Haga Tingshus, Solna).  

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom, biblioteks- och informationsvetenskap, hälsoinformatik eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete i bibliotek eller arkiv med historiska samlingar, gärna med inriktning på medicin och naturvetenskap.

Utbildning inom historia, idéhistoria, konsthistoria eller motsvarande ämnen är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet ställer höga krav på ordningssinne och engagemang. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara kvalitetsmedveten och ha ansvarskänsla.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2312/2024
Kontakt
  • Verksamhetschef Eva Åhrén, eva.ahren@ki.se
  • Enhetschef Hjalmar Fors, hjalmar.fors@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla,rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb