Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning. Läs mer om alla våra forskningsområden i länken längre ner.

Din roll

Vi söker en engagerad ekonomiansvarig som är redo att ta sig an varierade arbetsuppgifter i en öppen och stimulerande arbetsmiljö. Som ekonomiansvarig kommer du att ingå i LIMEs verksamhetsstöd under ledning av Administrativ Chef. I rollen ingår att kommunicera institutionens ekonomifrågor och att bidra med strategiskt ekonomiperspektiv i verksamhetens övergripande processer med inriktning på verksamhetsstyrning och projektuppföljning.

Du har ett nära samarbete med institutionsledning, chefer och övriga medarbetare. Ditt arbete kommer att vara en kombination av strategiska och operativa uppgifter och du kommer att spela en central roll i att forma vår framtid.

Dina ansvarsområden inkluderar:

 • Redovisningsarbete: Du kommer att hantera institutionens ekonomi vid månads-, kvartals- och helårsbokslut. Detta innefattar även bokföring, ombokning i ekonomisystemet och liknande
 • Löpande verksamhetsutveckling och förbättring av processer inom ekonomifunktionen
 • Resursfördelning inom institutionen
 • Stödja forskare i budgetarbetet, framför allt inför ansökningar om forskningsmedel
 • Samordna och följa upp forskargruppernas /avdelningarnas /utbildningens ekonomi
 • Ekonomisk rådgivning till institutionens ledning, chefer och medarbetare
 • Extern rapportering: Rapportering och kontakt med externa bidragsgivare samt rekvirering av medel
 • EU-projekt där arbetsuppgifterna består i att vara behjälplig vid projektansökan, uttolkning av regelverk samt framtagande av projektbudget, avtal, uppföljning och redovisning
 • Kontrakts- och avtalshantering tillsammans med avtalsansvarig och KI:s jurister
 • Att säkerställa att gällande regelverk efterlevs

 

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi och/eller flerårig erfarenhet av liknade arbetsuppgifter inom universitet/högskola eller från annan statlig myndighet. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av ekonomisystemet UBW är meriterande liksom erfarenhet av EU-projekt. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, och ser det som en viktig del av din roll att kommunicera ekonomifrågor på ett pedagogiskt sätt med andra, oavsett deras förkunskaper. Du har en god stilistisk förmåga där komplicerad materia presenteras på ett professionellt och lättbegripligt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo med stort driv. Ett prestigelöst och proaktivt arbetssätt värderas högt. Du har förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Du är bekväm med att samordna och samarbeta med både interna och externa aktörer. Du trivs med att ta ansvar för helheten inom ekonomiområdet och föregriper problem genom att löpande arbeta strukturerat och strategiskt med god framförhållning. Dessutom är du en lagspelare som förstår vikten av ett sammansvetsat team. Att bidra till en god stämning och arbetsglädje är en självklarhet för dig.

Om du är redo att vara med och utveckla vår institution i ett arbetsklimat med högt i tak, där olika idéer och förbättringsförslag värdesätts, så är du den vi söker!

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om: LIME

Din karriär fortsätter här: Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2024. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1987/2024
Kontakt
 • Administrativ chef, Anna Westerberg, anna.westerberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb