Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I det internationellt organiserade samarbetet mellan forskargrupper i Sverige och Finland kommer du att identifiera genreglerande element som förstärkare och genpromotorer i hund- och varggener baserat på den mest omfattande RNA-sekvensbaserade expressionsatlas som genererats av Dog Genome Annotation (DoGA) Consortium.

Din roll

För detta kommer du övergripande att organisera data och metadata för konsortiet. Du håller regelbunden kontakt med DoGA:s huvudutredare och deltagande konsortiegrupper, organiserar och uppdaterar alla detaljer om prover och provmetadata, organiserar all sekvensdata som produceras av DoGA-konsortiet, organiserar och uppdaterar regelbundet DoGA Data Coordination Center (DCC), uppdaterar DoGA-konsortiets webbplats. Du föreslår kreativa sätt att visualisera DoGA-data och forskningsresultat och håller DoGA-konsortiets webbplats uppdaterad.
För mer information se Doggenomeannotation.org och Daublab.org

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på ett år.

Vem är du?

Du har en masterexamen i bioinformatik, datavetenskap, beräkningsbiologi eller motsvarande erfarenheter. Du har goda statistiska kunskaper och erfarenhet av att arbeta med höggenomströmningssekvenseringsdata. Du är skicklig i dataanalys med R och/eller Python i en Linux-miljö. Du är mycket självmotiverad, produktiv och gillar att arbeta i ett tvärvetenskapligt forskningsteam. Du har erfarenhet av att organisera stora dataset. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Länkar:
https://ki.se/en/bionut/department-of-biosciences-and-nutrition
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1901/2024
Kontakt
  • Carsten Daub, PI och gruppledare, +46-8-52481224
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO , +46-8-52484080
  • Anders Lindholm, OFR, +46-8-52481012
  • Taher Darreh-Shori, SACO, +46708620230
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb