Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

KI Psychiatric Genomics Institute (KI-PGI), är ett systematiskt forskningsprogram etablerat för att utvärdera de epidemiologiska, molekylära och cellulära effekterna av genetiska riskvarianter för psykiatriska sjukdomar, såsom schizofreni och depression. KI-PGI finns vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska Institutet och leds av senior forskare Lu Yi och professor Patrick Sullivan. För mer information om KI-PGI-projekten, besök https://ki.se/en/meb/ki-psychiatric-genomics-institute.

Din roll

I den här tjänsten kommer du att samarbeta med forskare vid MEB med systematisk litteratursökning och utveckling av algoritmer för att definiera riskfaktorer för svår depression med hjälp av olika epidemiologiska datakällor. Din primära uppgift kommer att vara att 1) samla in relevant litteratur om riskfaktorer för svår depression, 2) utveckla och dokumentera algoritmer för att definiera riskfaktorer på individnivå, och 3) validera variablerna härledda från algoritmerna med hjälp av Svenska Tvillingregistret och andra populationsbaserade registerdata.

Detta är en tidsbegränsad anställning på 6 månader. För mer information kontakta Lu Yi. Se kontaktinformation nedan.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för psykiatri, tidigare erfarenhet av forskning och minst en masterexamen i biomedicin eller folkhälsovetenskap. Den sökande bör ha utmärkta teoretiska kunskaper inom epidemiologi och tidigare forskningserfarenhet av sjukdomsepidemiologi eller randomiserade kliniska prövningar. Programmeringskunskap i Stata/R är ett krav. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av god datahantering och organisationsförmåga. Tidigare erfarenhet av att samordna och rekrytera forskningsdeltagare är meriterande.

Den sökande ska vara pålitlig, noggrann och kunna arbeta effektivt i grupp såväl som självständigt. Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska krävs.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1874/2024
Kontakt
  • Lu Yi, lu.yi@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, HR-partner, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb