Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för molekylär medicin och kirurgi söker efter en forskningsingenjör för en tidsbegränsad anställning på 11 månader som kan driva den tekniska utvecklingen inom följande forskningsprojekt: Datorspel för kognitiv profilering och pedagogisk utveckling.

Forskningsprojektet

Detta forskningsprojekt handlar om att utveckla datorspel för kognitiv profilering, pedagogisk utveckling och underhållning. Spelen individanpassas automatiskt och kan användas av barn och vuxna, med eller utan intellektuell funktionsnedsättning. Projektet är ett samarbete mellan Karolinska institutet, Sahlgrenska akademin (Göteborgs universitet), Tillämpad IT (Göteborgs universitet), Stockholms universitet och Ågrenska.

I ett av spelen rör sig spelaren i en digital kopia av ett existerande landskap i Unity och lär sig olika skolämnen, löser problem och gör utmaningar, ungefär som i en digital poängpromenad. En viktig kategori av utmaningar är att spela andra spel som är spel i spelet. I ett annat spel handlar det om att samla poäng genom att navigera i olika banor, som är digitala gestaltningar av Markov Decision Processes. I ett tredje spel rör sig spelaren i en gridvärld och löser olika problem som syftar till att överleva i spelet så länge som möjligt.

Spelarnas beteende samlas in i psykologiska experiment med olika patientgrupper. Speldatan analyseras statistiskt för att hitta skillnader mellan olika patientgrupper och kontroller. Modeller som imiterar mänskligt beteende skapas, bland annat med hjälp av deep reinforcement learning och olika sökalgoritmer. Sökalgoritmerna kan ställas in för att spegla olika former av kognitiva begränsningar.

Din roll

Som forskningsingenjör kommer du att arbeta fokuserat med forskning och publicering i nära samarbete med ett internationellt forskarlag. En central del av arbetet handlar om att utveckla spel och datormodeller baserade på AI. I projekten används maskininlärning baserad på Python och spelmotorn Unity med ML-Agents, samt olika webbutvecklingsverktyg.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk bakgrund i datavetenskap med en mångårig professionell erfarenhet av att programmera för slutanvändare. Du skall ha gedigen erfarenhet av att programmera spel, utveckla AI-modeller, samt webblösningar för både klient- och serversidan. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av forskning och vetenskapliga publikationer. Dessutom är god samarbetsförmåga ett krav, liksom mycket god svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation med slutanvändare i regel sker på svenska. Erfarenhet av professionellt arbete med projektets centrala teknikområden (Unity, ML-Agents, C# och Python, eller motsvarande) är starkt meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1881/2024
Kontakt
  • Ann Nordgren, Adjungerad Professor, ann.nordgren@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb