Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet som bedriver tvärvetenskaplig forskning inom det breda området miljömedicin. Forskningen vid IMM är av toppklass inom områdena miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik, i syfte att klargöra hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilken roll vårt genetiska arv har.

På enheten för systemtoxikologi fokuserar vi på hur miljöexponeringar, inklusive nanomaterial, kemikalier och mikroorganismer påverkar barriärfunktionen i hud och lunga samt hur de påverkar immunförsvarets utformning. Vårt mål är att identifiera mekanismer som kopplar miljöexponeringar till utvecklingen av kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Din roll

Anställningen har fokus på hälsorelaterad miljöövervakning med koppling till miljömedicin och forskning. Personen som väljs till positionen kommer att assistera i provinsamling samt bedriva forskning inom studien ”Barns exponering för miljökemikalier i Stockholm”. Det specifika syftet med studien är att samla in och analysera urinprov från 200 fyraåringar som kommer att behandlas som en referenspunkt för 2024-2025 års exponering av miljögifter bland svenska barn. Resultaten kommer att sättas I relation till halter i urin bland fyraåringar vid tre tidigare tidpunkter; år 1998-2000, 2015, och 2019-2021, samt halter i urin uppmätta i framtida insamlingar inom ramen av samma projekt. Därtill provtas hår för att få ett långtidsmått på exponering för vissa toxiska ämnen, samt avföringsprover för analys av tarmflorans sammansättning i relation till miljögifterna i hår och urin. Din uppgift kommer att vara att samla in prover och organisera analysen av dem, samt att utföra djupare analys av data från sekvensering av avföringsproverna. Anställningen är en 6 månaders visstidsanställning. 

Vem är du?

För att kunna söka anställning som forskningsassistent måste du ha en magisterexamen inom området biologi, biokemi, toxikologi eller närliggande områden. Det är meriterande att ha erfarenhet från laboratoriearbete, speciellt gällande arbetsrutinerna som behövs för att undvika kontaminationer i ett mikrobiologiskt laboratorium, samt speciellt gällande isolering av DNA eller RNA. Dessutom är det en merit att ha grundläggande eller avancerade kunskaper i hur man analyserar shotgun metagenomiska data från sekvenseringen av avföringsprover. Vi söker en person som är intresserad av vetenskap och forskning, samt har god samarbetsförmåga, och förmåga att jobba självständigt och systematiskt.  Det krävs utmärkta kunskaper i engelska, samt grundläggande kunskaper i att förstå svenska i tal och skrift.

Behörig att anställas som forskningsassistent är en kandidat som har avlagt magisterexamen senast vid anställningens början. Sökande som inte har avlagt magisterexamen vid ansökningstidens utgång kan också söka, förutsatt att alla krav för avlagd examen är uppfyllda före avsett anställningsdatum. Detta ska i så fall styrkas av den sökandes programdirektör, studieledare eller motsvarade.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

https://ki.se/en/imm/unit-of-system-toxicology

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1826/2024
Kontakt
  • Nanna Fuhrquist, senior forskare, +46852487034,nanna.fyhrquist@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, +46852487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , +46852487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb