Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

KI utvecklas ständigt och med det skapas också större behov av fastighetsförvaltare som har en central roll i att förvalta, utveckla och stötta våra verksamheter.

Fastighetsavdelningen vill därför utöka och fördjupa kunskapen inom enheten för lokalförsörjningen med att nyrekrytera en fastighetsförvaltare/projektledare.

Är du vår nästa Fastighetsförvaltare med erfarenhet inom projektledning?

Vi söker en engagerad person som vill ha en roll där du har möjligheten att utveckla och utvecklas. Välkommen att söka jobbet som fastighetsförvaltare/projektledare där du får möjligheten att vara med i den unika satsningen på att utveckla attraktiva och effektiva lokaler för världsledande medicinsk forskning och utbildning inom KI:s två campus.

Tjänsten är placerad på Fastighetsavdelningen som organisatoriskt är placerad inom det gemensamma verksamhetsstödet på Karolinska Institutet. Det gemensamma verksamhetsstödets mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Din roll

Du kommer framför allt att arbeta med våra befintliga lokaler som till stor del består av laborativa miljöer men även en del lärosalar och kontorslokaler. Vi arbetar med större och mindre verksamhetsanpassningar och vårt mål är att skapa ett mervärde för institutioner och andra enheter genom att erbjuda attraktiva miljöer och lokaler. Du ingår i ett team som består av 10 personer inom enheten lokalförsörjning inriktning fastighetsförvaltning/projektledning.

Totalt har Fastighetsavdelningen ca 45 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Identifiera lokalbehov på kort och lång sikt
 • Länk mellan institutionerna och fastighetsägare
 • Bevaka KI:s intressen och krav
 • Projektledare för olika verksamhetsanpassningar
 • Ansvar för ekonomi, funktion, tid och kvalité i projekt
 • Ansvar för kravställan vid upphandlingar enligt LOU

Vem är du?

 • Erfarenhet av projekteringsledning, installationssamordning eller projektledning inom bygg/ fastighet
 • Erfarenhet av entreprenadjuridik och byggprocessen
 • Erfarenhet av upphandlingar inom LOU är meriterande
 • God förmåga att kommunicera i tal såväl som i skrift på svenska och engelska
 • Flerårig erfarenhet av projektledning eller projekteringsledning

I tjänsten som fastighetsförvaltare/projektledare kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är självgående samtidigt som du är en god lagspelare med utpräglad samarbetsförmåga och finner glädje i att dela med dig av dina erfarenheter. Arbetet kräver att du är flexibel, duktig på att prioritera och kan driva flera projekt samtidigt. Du är positiv i din natur och följer fattade beslut, verksamhetsplaner, mål och regler/riktlinjer. Du trivs med såväl rutinarbete som med utvecklingsprojekt och har en god ekonomisk medvetenhet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1730/2024
Kontakt
 • Michell Olausson, tf enhetschef, michell.olausson@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb