Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Varje år görs det över en miljon röntgenundersökningar i Stockholm. Tack vare de senaste årens utveckling inom artificiell intelligens så kan data från dessa undersökningar äntligen användas för populationsbaserad epidemiologisk forskning. På Karolinska institutet pågår flera sådana studier och på Institutet för miljömedicin söker vi nu en forskningsassistent som kan bidra till dessa studier till en cirka 8 månader lång visstidsanställning. 

Din roll

I ditt arbete kommer du tillsammans med forskare på Karolinska institutet att ansvara för att utveckla och träna maskininlärningsalgoritmer för textkategorisering (Natural Language Processing) och bildtolkning. Din primära uppgift kommer att vara att skapa algoritmer som kan tolka data från röntgenundersökningar och att med dessa data bidra till studier inom ett stort antal medicinska områden såsom cancer, lungsjukdomar, stroke och psykisk ohälsa.

Vem är du?

Vi söker dig med en medicinsk grundutbildning och fördjupningsutbildning inom hälsoinformatik. Du har goda kunskaper i både engelska och svenska, du kan programmera i Python och du har gedigna praktiska erfarenheter av AI-tolkning av medicinska data och användning av stora språkmodeller.

Ytterligare programmeringskunskaper är meriterande liksom ett genuint intresse för och tidigare erfarenheter av forskning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: 

https://ki.se/en/imm/institute-of-environmental-medicine
https://ki.se/en/imm/unit-of-integrative-epidemiology

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1694/2024
Kontakt
  • Fang Fang, professor , fang.fang@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb