Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Att vävnad inte kan förnyas med åldern är ett stort hälsoproblem. En bidragande orsak till denna försämring är förlusten av stamcellsfunktion. Trots stamcellernas viktiga roll är det fortfarande oklart hur de misslyckas med att upprätthålla sina funktioner under åldrande och sjukdom. Vi upptäckte en ny aspekt av stamcellsåldrande in vivo: cellförstoring. Med stigande ålder och skador ökar stamcellerna i storlek, vilket leder till att deras funktion försämras. Vi har dock bara börjat förstå hur storleken påverkar stamcellernas kondition och den fysiologiska betydelsen av denna process är fortfarande olöst.

Din roll

Ditt projekt kommer att använda mänskliga hematopoetiska stamceller för att identifiera faktorer som underlättar stamcellsåldrande och leukemi genom enkel sekvensering, skapa xenotransplantationer med hjälp av "humaniserade" möss och in vitro-system för att undersöka de underliggande mekanismerna.

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad och ambitiös person från universitet runt om i världen för att gå med i forskargruppen för biträdande professor Dr. Jette Lengefeld för att mekanistiskt förstå nya mekanismer hos mänskliga stamceller som driver åldrande och sjukdom. Lengefelds forskargrupp använder hematopoetiska stamceller från möss och mänskliga benmärgsdonationer för att upptäcka hur avreglering av cellstorlek är kopplad till åldrande och cancer.

Särskilda färdigheter och egenskaper hos den sökande:

Obligatoriska krav

 •  Erfarenhet av arbete inom hematologiområdet
 •  Minst 1 års erfarenhet av hematopoetiska stam- och progenitorceller
 •  Erfarenhet av cellodling: Odling av cellinjer och primära celler från människa och mus

Meriterande egenskaper

 •  Erfarenhet av isolering av celler från mänsklig navelsträng
 •  Minst 6 månaders forskningserfarenhet utomlands.
 •  Expertis inom området viral transduktion.
 •  Kunskaper inom molekylärbiologi, särskilt kloning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Institutionen för medicin, Huddinge (MedH) 

Lengefelds forskargrupp 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den (datum).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1570/2024
Kontakt
 • Jette Lengefeld, jette.lengefeld@ki.se
Facklig företrädare
 • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
 • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
 • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb