Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en erfaren och trygg ledare som ska vara ytterst ansvarig för den administrativa stödfunktionen på institutionen för onkologi och patologi på Karolinska Institutet. Du arbetar nära prefekten/verksamhetschefen och sitter med i institutionens ledningsgrupp. Till din hjälp har du en erfaren och välfungerande grupp bestående av 15 medarbetare som du leder inom HR, ekonomi, utbildning, och administration.

Din roll

Dina viktigaste arbetsuppgifter är att:

  • övergripande ansvara för budget, uppföljning, redovisning och ekonomiska analyser.
  • övergripande ansvara för personalfrågor; såsom rekrytering, personalutveckling, samverkansfrågor, förhandlingar, arbetsmiljö- och arbetsrättsliga frågor.
  • säkerställa att lagar, regler och interna riktlinjer efterlevs.
  • vara både ett operativt och strategiskt stöd till din prefekt, ledningsgrupp och kärnverksamhetens chefer som är verksamma inom forskning, utbildning och samverkansorganisationer i det omgivande samhället. 
  • vad gäller verksamhetsstöd ansvara för institutionens interaktion med KI:s övriga institutioner och övriga administrativa chefer, det centrala verksamhetsstödet och samverkan med personalorganisationerna.
  • ansvara för att KI:s övergripande administrativa beslut får genomslag och implementeras på institutionen.
  • bidra till institutionens utveckling och strategiska arbete. 

Vem är du?

Vi ser att du är en strukturerad, kommunikativ och klok lagspelare som har ett strategiskt ledarskap. Du har ett coachande förhållningssätt och motiveras av att se andra växa. Som person är du rak, lösningsorienterad och inlyssnande och du tycker det är stimulerande att parallellt driva olika frågor framåt.

Att inge förtroende, vara flexibel och prestigelös är viktigt i rollen som administrativ chef på KI, eftersom mycket av arbetet sker i dialog med verksamhetens forskare och lärare. Institutionen har många kontaktytor, såväl inom som utanför organisationen. I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, förmåga att skapa en bra stämning och ett positivt arbetsklimat.

Den administrativa funktionen utgör ett stöd till kärnverksamheten på KI. För att vara rätt person för anställningen så tycker du om att arbeta både operativt och strategiskt. Du har också gott tålamod, är serviceinriktad, initiativrik och en god organisatör.

Du bör ha minst 5 års erfarenhet av formellt personalansvar, verksamhetsstyrning och förändringsarbete. Du har goda kunskaper och erfarenhet av HR, ekonomi och administration och en högskoleexamen inom ekonomi eller annat relevant område för anställningen. Institutionen verkar i en internationell miljö, vilket också ställer höga krav på goda muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska. Det är meriterande om du har ledarskapserfarenhet från en utmanande akademisk verksamhet. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Institutionen för onkologi-patologi | Karolinska Institutet (ki.se)

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1538/2024
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Wietze de Vries, SACO, 08-52484057,wietze.de.vries@ki.se
  • Bodil Moberg , OFR, 08-52483601,bodil.moberg@ki.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb