Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet är världskänt för sin forskning och utbildning inom odontologi och tandvård. På Campus Flemingsberg finns den senaste tekniken. Här utbildar vi tandhygienister, tandläkare, specialisttandläkare, forskare och har Kompletterande Utbildning för Tandläkare, KUT.

2023 rankades vårt tandläkarprogram som nummer fem på en lista över världens universitet. Merparten av studenternas kliniska utbildning sker vid någon av Universitetstandvårdens sju tandvårdskliniker. Vid institutionen för odontologi bedrivs både den teoretiska delen – och spetsforskning.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete för minskning av negativ miljöpåverkan. Välkommen till oss, vi är cirka 270 medarbetar som gör skillnad.

Till universitetstandvården söker vi nu en specialisttandläkare i käkkirurgi som älskar att jobba kliniskt med patienter samt vill vara med i utbildningen av nya tandläkare, tandhygienister och framtida specialister.

Tjänsten är förlagd på Specialisttandvårdskliniken i Flemingsberg. Inom ramen för tjänsten kan även viss tjänstgöring på Nya Karolinska Universitetssjukhuset (NKS), sektionen för käkkirurgi och käkortopedi komma att bli aktuellt. Vid Specialistkliniken bedriver vi vård och utbildning inom specialiteterna endodonti, parodontologi, oral protetik, orofacial medicin, bettfysiologi och käkkirurgi. Specialistkliniken tar emot remisser från tandläkare och läkare på patienter med komplicerade eller särskilda vårdbehov. Här arbetar cirka 34 specialist- och ST-tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Klinikerna har ett nära samarbete med Institutionen för odontologi.


Inom NKS och sektion Käkkirurgi och Käkortopedi erbjuds högspecialiserad vård för patienter födda med missbildningar och/eller förvärvade variationer av ansiktet. Definierade käksjukdomar omhändertas inom den sjukhusbundna käkkirurgin enligt definition från Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen. Käkkirurgiska sektionen är en av Sveriges största käkkirurgiska verksamheter och tillhandahåller både akut och planerad vård inom hela det sjukhusbundna käkkirurgiska vårdpanoramat.

Din roll

Som specialisttandläkare i käkkirurgi kommer du att arbeta med käkkirurgisk vård på barn och vuxna på Specialistkliniken. Vi söker dig som drivs av ett genuint intresse och kompetens att arbeta kliniskt och utvecklas tillsammans med oss. Det är mycket viktigt att du har utpräglat god samarbetsförmåga, uppvisar flexibilitet, initiativförmåga och social kompetens. Forskningsintresse är värdefullt då vi strävar efter att utveckla och öka vår forskningsverksamhet. Intresse för att undervisning är en viktig egenskap och erfarenheter som lärare och handledare är meriterande. Eftersom den kliniska tjänstgöringen är förlagd både på Specialistkliniken och NKS kommer du ha möjlighet att vara med och utveckla det växande vårdpanoramat inom käkkirurgi där helg och dag jour verksamhet kommer att ingå.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogiska och personliga egenskaper samt viljan att utveckla verksamheten.

Vem är du?

Krav:

  • legitimerad tandläkare med specialistexamen i käkkirurgi (utfärdad av Socialstyrelsen)
  • flytande svenska i tal och skrift

Meriterande

  • flerårig erfarenhet av klinisk tjänstgöring som specialist inom käkkirurgi
  • pedagogisk utbildning och god pedagogisk förmåga
  • erfarenhet av att ge föreläsningar
  • erfarenhet av undervisning och handledning

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Att arbeta hos oss

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 240501.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1522/2024
Kontakt
  • Joannis Grigoriadis, klinikchef, 08-52488055
  • Malin Lindell, HR-partner , 08-52483830
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, venus.azhary@ki.se
  • Tatiana Tourova, Saco, tatiana.tourova@ki.se
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb