Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en forskningspassionerad, nyfiken optiker/ögonsjuksköterska till en tjänst som forskningsassistent. Vår forskargrupp utvecklar, validerar och tillämpar avancerade avbildningstekniker integrerat i den kliniska miljön. Vi arbetar för att få djupare patofysiologisk förståelse och utveckla kvantitativa bildbiomarkörer som ger viktig klinisk information med särskilt fokus på neurodegenerativa tillstånd i ögat. Vi har tillgång till ett avancerat utbud av metoder för utvärdering av ögats retinala struktur och funktion. Vi erbjuder en interprofessionell forskarmiljö med optiker, ögonläkare, neurobiologer och ögonsjuksköterskor. Som forskningsassistent kommer du att vara en integrerad del av vår forskargrupp som ständigt driver den kliniska utvecklingen framåt med hjälp av den senaste avbildningstekniken.

Din roll

I rollen som forskningsassistent kommer du att stötta forskargruppen med att driva våra forskningssatsningar framåt. Ditt primära ansvar inkluderar att utföra struktur och funktionsmätningar av ögat och synen. Du kommer ansvara för att rekrytera och undersöka forskningspersoner och patienter i flera olika studier. Du kommer även att vara aktivt involverad i analys och efterbearbetning av data. I rollen kommer du också få möjligheten att presentera och sprida forskningsrön genom vetenskapliga föreläsningar, posters och eventuellt bidra till publikationer och därigenom aktivt bidra till kunskapsspridning inom vårt område.

Vem är du?

Vi söker dig som har god kommunikativ förmåga, social kompetens och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

 • legitimation som optiker eller sjuksköterska
 • magisterexamen i klinisk optometri eller, ögonsjuksköterskeutbildning med magisterexamen
 • praktisk erfarenhet av medicinsk avbildning av näthinnan
 • praktisk erfarenhet av synfältsundersökning
 • flytande kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska

Kvalifikationer/Meriter:

 • dokumenterad erfarenhet av vetenskapligt skrivande, med särskilt fokus på bidrag till publikationer inom ögon
 • erfarenhet av att använda mjukvara skräddarsydd för retinal bildanalys
 • erfarenhet av att delta i forskningsprojekt
 • kunskap om neurodegenerativa tillstånd som påverkar synfunktionen
 • vill tillägna sig kunskap om och utföra retinal elktrofysiologi (ERG) 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10e juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1590/2024
Kontakt
 • Maria Nilsson, Teamledare, maria.nilsson@ki.se
 • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb