Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Din roll

Du kommer ingå i forskargruppen:  Hälsofrämjande arbete bland barn och unga, på Avdelningen för Omvårdnad, NVS. Fokus för dig som forskningsassistent kommer att vara planering, genomförande, datainsamling och analys i ett pågående projekt som genomförs i Sverige:

  • Projektet Skolprojekt för Hjärnhälsa är en skolbaserad intervention i årskurs 8 i samarbete med Gymnastik och idrottshögskolan (GIH). Syftet är att förbättra psykisk hälsa, kognition och akademisk prestation bland skolungdomar. Läs mer på: GIH - Skolprojekt för Hjärnhälsa

I arbetet som forskningsassistent ingår att rekrytera och samordna deltagande skolor och ungdomar, kontakt med samarbetspartners, planera för och genomföra datainsamling. Datainsamling kommer ske både i Stockholm och i Småland. Anställningen avser 6 månader- 1 år motsvarande 60- 100% av heltidsanställning.

Vem är du?

Arbetet förutsätter att du har mycket goda färdigheter i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Sökande ska ha en master/magisterexamen inom ett relevant område, såsom: omvårdnad, folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, beteendevetenskap, nutrition eller liknande. Sökande ska även ha erfarenhet av liknande projekt i skolor gällande datainsamling.

Sökande bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin. Meriterande är tidigare forskningserfarenhet samt kunskap om interventions- och implementeringsforskning. Sökanden behöver även ha körkort.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • CV
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

I ansökningsformuläret kommer du även att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 maj 2024.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1652/2024
Kontakt
  • Susanne Andermo, forskargruppsledare, 08-52483902
  • Johanna Lundblad, HR, 08-52486835
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb