Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en friskvårdsspecialist med erfarenhet av hälsofrämjande arbete på universitet/högskola. 

Friskvården är en del av HR-avdelningen vid Gemensamt verksamhetsstöd. Vårt mål är att inspirera till, stötta och främja en aktiv och hälsosam livsstil hos anställda och studenter vid KI utifrån en vetenskaplig grund. I vårt arbete tar vi ansvar för att integrera och bidra till hållbar utveckling.

Din roll

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som friskvårdsspecialist innebär att:

  • vara delaktigt i den dagliga verksamheten på våra campus, våra träningsanläggningar samt träningsverksamhet med huvudsaklig placering i Flemingsberg
  • initiera och genomföra olika hälsofrämjande projekt mot anställda och studenter
  • driva hälsofrämjande arbete med institutionernas hälsoambassadörer
  • arbeta med vår kommunikation i sociala medier och digitala plattformar
  • ta fram och genomföra digitala och fysiska träningsklasser samt utbildningar 

Vem är du?

Vi söker dig med avlagd fysioterapeutexamen eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du är grundutbildad i motiverande samtal (MI). Erfarenhet av hälsofrämjande arbete på ett universitet är meriterande. 

Du har erfarenhet av att leda individer till en hållbar och aktiv livsstil. Vi lägger extra stor vikt vid erfarenhet av att lära ut styrketräning med skivstång i mindre grupp. Du känner dig lika hemma att använda ytorna i våra funktionella campusgym som att hålla ett uteträningspass. 

Du har erfarenhet av att hålla kurser/klasser som främjar mental och fysisk hälsa genom kombination av både praktiska och teoretiska moment, fysisk aktivitet och reflektion, ex Dans för Hälsa.

Du har erfarenhet av att arbeta med individuell hälsocoaching, fysisk aktivitet på recept (FaR) och praktisk individanpassad träning till olika målgrupper.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Du är en duktig kommunikatör med god språkkänsla och behärskar såväl engelska som svenska flytande i tal och skrift. Du har erfarenhet att arbeta med webbkommunikation och tillgänglighetsanpassning av digitalt material. Du har erfarenhet av att producera innehåll för sociala medier och arbeta i en redaktionell process. 

Du trivs med att organisera eget arbete och du har lätt för att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Arbetet innebär många interna och externa kontakter där du behöver ha en god känsla för dialog. Du trivs med ett utåtriktat arbete och är bra på att skapa förtroende och goda arbetsrelationer. Du känner dig trygg med att prata inför såväl små som stora grupper.

Vi förutsätter att du har intresse för digitaliseringens möjligheter och praktisk erfarenhet av digitala samarbetsverktyg som Office 365 och specifikt Teams.

Att arbeta statligt förutsätter att du följer den gemensamma värdegrunden för statsanställda. 

Att arbeta vid HR-avdelningen förutsätter en tydlig arbetsgivarroll, insikt och förståelse för hela KI:s verksamhet, servicekänsla samt ett professionellt och lösningsorienterat förhållningssätt. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den (datum).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1438/2024
Kontakt
  • Anna Kilander, tf enhetschef, anna.kilander@ki.se08-52486464
  • Anders Wiberg, teamledare, anders.wiberg@ki.se08-52486686
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb