Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Om forskargruppen

En postdoktoral position finns tillgänglig vid Institutionen för cell- och molekylärbiologi, Karolinska institutet i András Simons forskargrupp. Gruppen försöker förstå mekanismer som styr återbildning av skadade vävnader och organ hos salamandrar. Den huvudsakliga salamandermodell gruppen studerar är den iberiska salamandern som har det bredaste spektrumet av regenereringskapacitet bland ryggradsdjur.

Labbet har etablerat flera experimentella paradigmer, både in vivo och in vitro, sekvenserat den iberiska salamanderns genom, och etablerade genmodifierade linjer. Genom att utnyttja dessa tekniska landvinningar kommer gruppen att kombinera storskaliga cellspårningsstudier med massiv parallell sekvensering och molekylära manipulationer för att få insikt i regleringsmekanismer som styr återbildningsprocesserna hos salamandern. Forskningsprojekten stöds av flera finansiärer så som det europeiska forskningsrådet (ERC), Vetenskapsrådet, Cancerfonden.

https://ki.se/en/research/groups/regeneration-mechanisms-andras-simons-group

Arbetsuppgifter

Postdoktorn kommer att studera hur återbildning av nervceller i ryggmärgen med särskilt fokus på hur nya nervceller föds, neurala nätverk etableras och ombildas efter en skada. Arbetet kommer att omfatta omfattande kartläggning av neurala nätverk, cellspårning inom det centrala nervsystemet samt molekylära karakteriseringar och manipulationer. Den framgångsrika kandidaten kommer att ingå i en mycket interaktiv, multinationell och tvärvetenskaplig grupp med expertis inom molekylärbiologi, cellbiologi, neurovetenskap, regenereringsbiologi, matematisk modellering och robotik. Projektet stöds av ett bidrag från ERC (Synergy grant). De grundläggande frågorna som studeras i projektet beskrivs i Ryczko, Simon, Ijspeert, 2020, Trends in Neurosciences.

Vem är du?

Vi söker en ambitiös person med doktorsexamen och bakgrund inom molekylärbiologi och/eller neurovetenskap. Erfarenhet av singelcellsekvensering och ´omicsstudier” samt färdigheter inom bioinformatik är meriterande. Att kunna tala och skriva på engelska på hög nivå är ett krav.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Stockholm

[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"]

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1111/2024
Kontakt
  • András Simon, andras.simon@ki.se
  • Matthew Kirkham, matthew.kirkham@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami,OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2024-03-13
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb