Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för cell- och molekylärbiologi (CMB) är en institution med stark inriktning mot grundforskning. Forskargrupperna är organiserade efter två tematiska program; Utvecklings- och Stamcellsbiologi och Cellbiologi. CMB bedriver forskning och undervisning inom cellbiologi, molekylärbiologi, utvecklingsbiologi, stamcellsbiologi, cancer och infektionsbiologi.

Ämnesbeskrivning

Vi söker engagerad och högt kvalificerad person för att stödja vår informatikforskning och undervisning, med fokus på sambandet mellan kromosomstruktur och biologisk funktion.

Din roll

Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta med informatikanalys av genom och kromosomstrukturer och vara engagerad i grundläggande informatik- och biologiutbildning. Kandidaten kommer också att delta i studiens övergripande planering. Andra ingående arbetsuppgifter är forskningsutveckling, handledning, anskaffande av forskningsmedel, samt främjande av internationalisering på universitetsnivå. När ombedd skall kandidaten också aktivt delta i andra aktiviteter inom institutionen.

Behörighetskrav

För att komma i fråga för anställningen krävs att den sökande har en doktorsexamen inom systemteknik och dokumenterad erfarenhet av genomanalys och informatikutbildning. Den sökande bör ha erfarenhet från tidigare informatik och genomanalys på ett företag eller på ett universitet och ska ha deltagit i studentutbildning. Vidare ska kandidaten ha lyckats få utbildnings- eller forskningsrelaterad extern finansiering samt ha erfarenhet av internationaliseringsprocesser på universitetsnivå.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har

En förmåga att kommunicera på japanska ses som en tillgång och meriterande eftersom en del av denna forskning kommer att genomföras i samarbete med japanska forskare. Erfarenhet av att hantera datoriserad laboratorieutrustning anses också vara särskilt meriterande.

Det är meriterande att den sökande har

Erfarenhet från organisationskommittéer för nationella och internationella konferenser och seminarieserier samt från samverkan med aktörer utanför akademin anses meriterande.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

https://ki.se/om-ki/biomedicum

https://ki.se/en/cmb/department-of-cell-and-molecular-biology

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV och personligt brev som inkluderar motivationen bakom ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1008/2024
Kontakt
  • Prof. Camilla Björkegren, camilla.bjorkegren@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb