Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för cell- och molekylärbiologi (CMB) är en institution med stark inriktning mot grundforskning. Forskargrupperna är organiserade efter två tematiska program; Utvecklings- och Stamcellsbiologi och Cellbiologi. CMB bedriver forskning och undervisning inom cellbiologi, molekylärbiologi, utvecklingsbiologi, stamcellsbiologi, cancer och infektionsbiologi.

Ämnesbeskrivning

Vi söker en engagerad och högt kvalificerad person för vår forskning kring sällsynta sjukdomar, med fokus på sambandet mellan kromosomstruktur och transkription.

Din roll

Den framgångsrika sökanden kommer använda experimentella och bioinformatiska metoder för att analysera genom- och kromosomstruktur inom en studie kopplad till två sällsynta sjukdomar; Cornelia de Langes syndrom (CdLS) och CHOPs syndrom. Andra ingående arbetsuppgifter är forskningsutveckling, handledning, anslagsansökning, samt främjande av internationalisering på universitetsnivå. När tillfrågad, ska kandidaten även aktivt delta i andra aktiviteter inom institutionen.

Behörighetskrav

För att komma i fråga för anställningen krävs att den sökande har en doktorsexamen inom livsvetenskap-relaterat område. Den sökande behöver också ha dokumenterad expertis inom bioinformatik och experimentell genomanalys, och ska tidigare ha bedrivit forskning vid ett företag eller universitet. Den sökande bör också ha lyckats få utbildnings- eller forskningsrelaterad extern finansiering.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har

En förmåga att kommunicera på japanska ses som en tillgång eftersom en del av den planerade forskningen kommer att bedrivas i samarbete med japanska forskare. Tidigare erfarenhet från internationellt samarbete inom bioinformatik och ”next-generation” sekvensering ses också som meriterande.

Det är meriterande att den sökande har

Erfarenhet från organisationskommittéer för nationella och internationella konferenser och seminarieserier är meriterande.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

https://ki.se/om-ki/biomedicum

https://ki.se/en/cmb/department-of-cell-and-molecular-biology

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV och ett personligt brev som inkluderar motivering till ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1010/2024
Kontakt
  • Prof. Camilla Björkegren, camilla.bjorkegren@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb