Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Institutionen är projektägare till SISU consortium, med syfte till att undersöka ”Post-Pandemic Vulnerability and Resilience: A bioecological approach to youth well-being in Nordic Schools and Communities (SISU)”. SISU consortium, som leds av senior forskaren Agnieszka Butwicka, är ett samarbetsprojekt som finansieras av Nordforsk med deltagande av fyra nordiska länder. (Sweden, Norway, Finland, and Iceland). Syftet är att öka vår kunskap om sårbarheter och motståndskraft för att informera framtida insatser för att förbättra ungdomars välbefinnande. 

Din roll

Vi söker en motiverad och innovativ postdoktor till vårt team på Karolinska Institutet. Du bör ha ett starkt intresse och vilja bidra till ökad kunskap hur vi kan förbättra psykisk hälsa hos unga personer.

Forskning vid KI, som en del av SISU consortium, kommer specifikt att undersöka effekterna av individuella egenskaper på psykisk hälsa, utbildning och well-being av unga individer, med särskilt fokus på sårbara grupper. SISU bygger på exceptionella möjligheter för de nordiska länderna med omfattande longitudinella datamaterial, inklusive skol- och kommunundersökningar, prospektiva kohortstudier med genetiska data samt populationsbaserade register som ger omfattande information om alla nivåer av bioekologiska påverkansfaktorer. Metoderna kommer att inkludera en bred skala av genetiskt informativa och quasi-experimentella studiedesigner.

Arbetsuppgifterna kommer att kräva användning av avancerade statistiska beräkningsresurser. Som postdoktor i projektet kommer du att samarbeta nära med SISU consortium-partners i Norge, Finland och Island.

Tjänsten avser 2 års tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Tjänsten kräver en doktorsexamen med inriktning mot psykiatri, epidemiologi, biostatistik, statistik eller ett närliggande område.

Sökande bör även ha följande:

 • Kunskap och erfarenhet av klassiska och moderna statistiska metoder inom genetik (t.ex. strukturell ekvationsmodellering , polygeniskt riskvärde).
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av epidemiologisk studiedesign och statistiska analyser (t.ex. linjär och logistisk regression, överlevnadsanalys, generaliserade skattningsekvationer).
 • Tidigare erfarenhet av arbete med stora dataset.
 • Erfarenhet av att hantera och analysera data genom att använda avancerade programmeringsspråk och program (t.ex. R, SAS).
 • Exceptionella organisatoriska färdigheter och vara bra på projektledning.
 • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska samt god erfarenhet av vetenskapligt skrivande.

Arbetet innebär ett nära samarbete med andra och kräver flexibilitet och god kommunikationsförmåga. En hög grad av noggrannhet och självständighet är också viktigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-301/2024
Kontakt
 • Agnieszka Butwicka, Principal Researcher, agnieszka.butwicka@ki.se
 • Adina Nisell, HR-partner, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-01-19
Sista ansökningsdag 2024-02-28

Tillbaka till lediga jobb