Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi är ett internationellt, multidisciplinärt forskarteam dedikerade till att utveckla nya strategier för cell- och immunterapi. Som en del av ett EU-finansierat projekt kommer du att få möjlighet att samarbeta med experter från olika discipliner. Forskningen på Medicinska institutionen i Huddinge och på SciLifeLab håller hög internationell klass och erbjuder idealiska miljöer för utveckling av unga forskare. Tjänsten kommer att innebära en blandning av lärande och utveckling och tillsammans arbetar vi för att främja tillämpningar av cell- och immunterapi inom vården.

Din roll

Vi söker för närvarande en postdoktor till vårt team för arbete inom ett EU-finansierat projekt. Projektets primära mål är att utforska innovativa tillvägagångssätt som förbättrar checkpointhämning och därmed stärker reaktiviteten hos cytotoxiska immunceller. I denna roll kommer dina ansvarsområden att omfatta planering, genomförande och analys av immunologiska och cellbiologiska experiment. Speciellt fokuserar gruppen på att använda mikrochipbaserad mikroskopi av levande celler för att utforska enstaka immuncellers cytotoxicitet. Du förväntas delta aktivt i gruppdiskussioner och journal clubs på avdelningen, och på så sätt främja en miljö som bygger på samarbete och gemenskap. Dessutom kommer du att få möjlighet att visa dina resultat under möten med EU-konsortiet. Sammanställning av resultat och artikelskrivande kommer att utgöra en viktig del av projektet. 

Dessutom kan du vara engagerad i att handleda projektstudenter och delta i skrivande av forskningsansökningar. Ditt engagemang i projektet kommer att vara avgörande i vår strävan att utveckla förbättrade strategier för cell- och immunterapi.  

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en kandidat med bakgrund inom immunologi, cellbiologi, bioteknik, biofysik eller ett närliggande område. Tidigare erfarenhet av optisk mikroskopi och bildanalys är av särskild betydelse, och erfarenhet av tekniker som flödescytometri, molekylärbiologi och biokemi är meriterande. De nyckelegenskaper vi värdesätter högst är ett genuint driv att skaffa ny kunskap och ett starkt intresse för samarbete i ett multidisciplinärt team. 

Effektiv kommunikation på engelska, både i tal och skrift, är en förutsättning för denna roll. Din vilja att lära, anpassa dig och engagera dig i tvärvetenskaplig forskning kommer att vara avgörande för att utvecklas till en bättre forskare och driva projektet framåt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Arbetet kommer att utföras både på Scilifelab i Solna och på Karolinska Institutets campus i Flemingsberg.


Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-10-06.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna/Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3338/2023
Kontakt
  • Björn Örnfelt, bjorn.ornfelt@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb