Vill du utföra forskning av högsta kvalitet och bidra till att förbättra kunskap och behandling av tillväxt och skelettsjukdomar?

Postdoktortjänsten är belägen vid laboratoriet för Tillväxt och Broskbiologi vid Centrum för Molekylär Medicin, ett interaktivt och translationellt forskningscenter med fokus på att lösa de viktiga frågorna inom den moderna medicinen. Forskningsgruppen för Tillväxt och Broskbiologi består av flera doktorander och postdoktorer och har flera starka nationella och internationella samarbeten. Som postdoktor i denna grupp erbjuds därför utmärkta möjligheter att interagera med vetenskapliga experter på högsta nivå och förvärva vetenskaplig och teknisk expertis från ett dynamiskt team av forskare.

Din roll

Våra forskningsprojekt syftar till att undersöka molekylära mekanismer som styr tillväxt och utveckling av ledbrosk, samt att upptäcka och utforska nya tillväxt- och skelettsyndrom. Genom att vinna nya insikter strävar vi efter att utveckla innovativa behandlingsstrategier för tillväxt- och skelettsjukdomar. Vi använder olika experimentella metoder, inklusive avancerade in vitro och in vivo-modeller kombinerat med mikrokirurgiska ingrepp, avancerad imaging, laserdissektion och single-cellsekvensering. Som postdoktor kommer du att spela en avgörande roll i upptäckt och studier av tillväxt- och skelettsjukdomar. I vårat team kommer du att ha möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du bidrar till att identifiera och studera nya tillväxt- och skelettsjukdomar och därmed gör bestående intryck i det medicinska fältet.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Som postdoktor kommer du att få delta i hela forskningsprocessen, dvs i nära samarbete med handledare, studenter och samarbetspartners, kommer du att planera, leda, utföra och presentera dina forskningsprojekt.

Erfarenhet inom cellodling och molekylärbiologi krävs. Erfarenhet av proteinkemi är att föredra men inte ett krav.

Vi söker en postdoktor med start omgående för 1 års anställning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2339/2023
Kontakt
  • Ola Nilsson, forskargruppsledare, 08-52480000
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Shahla Rostami OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb