Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av beteendeorienterade behandlingsmetoder för personer med långvarig smärta. I samarbete med några av världens främsta forskare inom området smärta och psykologi vidareutvecklas individanpassade interventioner i en kreativ process och utvärderas empiriskt i kliniska studier med avancerade statistiska metoder. Du kommer att tillhöra professor Rikard Wicksells kreativa forskningsgrupp vid Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS).

Din roll

I din roll som postdoktor i forskargruppen Wicksell kommer du att ha ansvar för studien “Smärta, resiliens och funktionsnedsättningar under livsförloppet” där du utforskar utvecklingsmönster över tid i en stor svensk longitudinell undersökning.

Projektet utgör en del av DAHLIA programmet, vars målsättning är att öka kvaliteten och tillgängligheten av evidensbaserad behandling genom utveckling av digitala beteendeinterventioner, samt tidig identifiering av personer som löper risk att drabbas av långvarig smärta och funktionshinder.

Du kommer även att medverka i andra projekt inom områdena digitala interventioner och långvarig smärta där du förväntas bistå med kunskap och insatser relaterade till kliniska studier. Under förutsättning att erforderliga resurser finns kan det bli aktuellt att handleda en doktorand eller magisterstudenter. Undervisning och externa föreläsningar kan i mindre omfattning bli aktuellt.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en mycket motiverad postdoktor med dokumenterad erfarenhet av att självständigt analysera stora databaser med hjälp av statistiska program (SAS, Mplus, SPSS, R, STATA etc). Du har erfarenhet av att analysera utvecklingskurvor (trajectories) och har varit involverad i longitudinell forskning med hjälp av nationella undersökningar och registerdata. Med tanke på projektets karaktär är tidigare erfarenhet av forskning om åldrande en merit. Vi ser gärna att du har god förståelse om psykologiska faktorers betydelse vid långvarig smärta eller liknande kroniska sjukdomstillstånd samt beteendeinterventioner (KBT, ACT). Tidigare forskningserfarenhet relaterat till digitala interventioner och beteenden är meriterande.

Du måste ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift. Vi söker en motiverad forskare med ett starkt intresse för att vidareutveckla vår nuvarande kunskap om kronisk smärta och resiliensfaktorer, för att bidra till tidig identifiering och beteendeinterventioner för att främja hälsa. Vi ser att du är en analytisk, driven och strukturerad forskare med utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga. På grund av den tvärvetenskapliga miljön och det nära samarbetet med den akademiska världen och olika vårdmiljöer kommer stor vikt att läggas vid uppvisande av färdigheter som gör det möjligt att framgångsrikt arbeta i liknande sammanhang.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i här

 



Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1711/2023
Kontakt
  • Rikard Wicksell, forskargruppsledare, rikard.wicksell@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-13

Tillbaka till lediga jobb