Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Den epidemiologiska forskningen vid Institutet för miljömedicin (IMM) är inriktad på att öka kunskapen om sjukdomsetiologi och prognos med tonvikt på miljö- och livsstilsfaktorer, samt på metodologisk utveckling och stringens. En annan forskningslinje utgörs av tillämpning av metoder för kausal inferens på longitudinella observationsdata och randomiserade studier. Forskningen bygger på den unika resursen av svenska och nordiska rikstäckande befolkningsregister och kliniska kvalitetsregister samt kohorter och fall-kontrollstudier med omfattande information från frågeformulär och biologiska prover.

Tjänsten är på två år och kommer att vara placerad i gruppen CAUSALab vid Enheten för Epidemiologi, IMM, Karolinska Institutet (KI). Forskargruppen ägnar sig åt att förstå hur man bäst kan använda svenska hälsodata för kausal inferens. Detta inkluderar utveckling, användning och anpassning av avancerade metoder, med intresse för hur de kan operationaliseras i svensk och nordisk kontext.

Din roll

Arbetet kommer att inkludera jämförande effektivitetsforskning, med tonvikt på kausala inferensmetoder för komplexa longitudinella data från både observationsstudier och randomiserade studier. Metoder för jämförande och gemensamma analyser av randomiserade studier och emuleringar av dessa kommer att tillämpas på två motiverande användningsfall för behandling av akut hjärtinfarkt. Forskningen kommer att baseras på data från svenska befolknings- och hälsodataregister, inklusive kvalitetsregister och registerbaserade randomiserade studier. Postdoktorn kommer att arbeta med den dagliga projektverksamheten, såsom att skriva protokoll och detaljerade analysplaner, utföra datahantering, genomföra analyser, förbereda rapporter om analysresultat, presentera resultat vid projektmöten och bidra till utarbetande av manuskript. Arbetet kommer att genomföras inom forskningsprojektet “Randomized Trials and Their Observational Emulations – Benchmarks and Joint Analyses”, med anslag från the Patient-Oriented Outcomes Research Institute (PCORI). Projektet är ett samarbete mellan Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston, USA och Karolinska Institutet. Postdoktorn kommer att handledas av Anita Berglund och Anthony Matthews vid CAUSALab IMM, KI och Issa Dahabreh och Miguel Hernán, CAUSALab, Harvard T.H. Chan School of Public Health och IMM, KI. Postdoktorn kommer att ingå i en bredare grupp av forskare som främst arbetar inom metoder för kausala inferens med användande av svenska registerdata.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer

För att vara behörig måste den sökande ha:

  • En doktorsexamen relaterad till epidemiologi, statistik, biostatistik eller relaterat kvantitativt fält.
  • En formell utbildning i epidemiologi eller statistik.
  • Erfarenhet av att hantera stora databaser, utmärkta datahanteringsfärdigheter och gedigen kunskap om vanliga statistiska programvaror (som ett minimum av SAS eller R).

Kompetenser, färdigheter och erfarenheter som anses vara meriterande:

  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på engelska.
  • Förmåga att samarbeta med kollegor inom och utanför gruppen, och att kommunicera med myndigheter, registerhållare och andra aktörer.
  • Tidigare handledning av doktorander eller Master-studenter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Institutet för miljömedicin, Solna

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska (helst) eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • Personligt brev med motivering till din ansökan och en sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt två sidor)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1560/2023
Kontakt
  • Anita Berglund, anita.berglund@ki.se
  • Anthony Matthews, anthony.matthews@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-04-12
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb