Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid institutionen för odontologi skapas framtidens tandvård. Vid institutionen har vi uppdraget att bedriva utbildning och forskning som främjar oralhälsa för barn och vuxna. Till professor Margaret Sällberg Chens forskargrupp söker vi nu en forskningsspecialist för en tillsvidareanställning på 50%. Tjänsten är placerad vid enheten för oral diagnostik och kirurgi som utbildar tandläkarstudenter inom bl.a. orofacial medicin, oral diagnostik och oral kirurgi. Enhetens forskning handlar om oral diagnostik, orofacial medicin och kirurgi.

Ämnesbeskrivning

Forskning i Sällberg Chens grupp handlar om en av de största utmaningarna, nämligen det immunologiska skyddet mot infektion och cancer. Vi undersöker speciellt i munhålan och längs magtarmkanalen, hur olika immunfenotyper bidrar till effektivt skydd mot infektion och tidiga cellförändringar. Genom analys av cellulära och lösliga immunkomponenter inklusive mikroflora som finns i munhålan samlar vi information till att öka förståelser kring immunitetens hållbarhet. Inom gruppen har vi utveckling och samarbete som rör innovativa cellterapier för avancerade tillämpningar och även grundundervisningsmöjligheter.

Din roll

Vi söker en kvalificerad forskningsspecialist med expertis inom mukosa- och systemisk immunitet, mikrobiologi, och biostatistik för att stödja vår forskargrupp i olika projekt relaterade till oral immunologi. Din roll kommer att innefatta hantering och organisering av kliniska forskningsmaterial, förberedning och utförande av experimentella analyser samt att delta i projekt relaterade till gruppens studier, inkl. studenthandledning på grund- och forskarnivå.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Doktorsexamen med fokus på mukosa immunologi krävs. Du ska ha minst två års erfarenhet om translationella kohortstudier och ha fördjupad kunskap kring immunologiska analyser på cellulär och proteinnivå, särskilt önskvärt är kunskap i avancerad flödescytometri, isolering, fenotypning av humana immunceller (T-, NK-celler mm) från blod och vävnad, inkl. PCR-baserade tekniker. Erfarenhet av studenthandledning, samt erfarenhet av undervisning med kursansvar är meriterande. Genomgången utbildning i högskolepedagogik (minst 5hp) och forskarhandledarutbildning (minst 1.5hp) är önskvärt.

Denna position innebär många samarbeten med forskare, forskargrupper och större nätverk och därför är förmågan att arbeta med andra nödvändig. Vi erbjuder en internationell forskningsmiljö där du har möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Du ska ha god förmåga i skriftlig och muntlig engelska och svenska.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Minst två års erfarenhet om translationella kohortstudier 
  • Fördjupad kunskap kring immunologiska analyser på cellulär och proteinnivå
  • Kunskap i avancerad flödescytometri, isolering, fenotypning av humana immunceller (T-, NK-celler mm) från blod och vävnad, inkl. PCR-baserade tekniker
  • God förmåga i skriftlig och muntlig engelska och svenska
  • God förmåga till samarbete

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Utbildning i högskolepedagogik (minst 5hp) 
  • Forskarhandledarutbildning (minst 1.5hp)
  • Erfarenhet av studenthandledning
  • Erfarenhet av undervisning med kursansvar

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Jobba på institutionen för odontologi
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1306/2023
Kontakt
  • Rachael Sugars, Enhetschef, 08-52488123
  • Margaret Sällberg Chen, Forskningsgruppsledare, 08-52488125
  • Anneli Korsheden, HR-partner, 08-52488170
Facklig företrädare
  • Christina Hammarstedt , OFR, 08-52484625
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb