Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en analytisk och motiverad forskningsassistent som vill arbeta med en studie där vi kartlägger betydelsen av arv och miljö för utvecklandet av olika former av diabetes och dess komplikationer. Arbetet bedrivs vid Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet i en stimulerade, internationell och kreativ miljö. Tjänsten är på 1 år. 

Din roll

Du kommer att ansvara för datainsamlingen i ESTRID-studien (Epidemiologisk studie av riskfaktorer för LADA och typ 2-diabetes), och arbeta tillsammans med doktorander och post docs i en diabetesepidemiologisk forskargrupp. Arbetet innebär att sköta utskick av enkäter, hantera verktyg för webenkäter, kontakt med samarbetspartner vid Lunds universitet, samt telefonkontakt med studiedeltagare. Du kommer att arbeta med databashantering och registerpålägg samt ESTRID-studiens hemsida (https://ki.se/imm/estrid).

En driven och kapabel kandidat kommer ges möjlighet att bidra till samtliga aspekter av projektets genomförande, från hantering av data till att utföra analyser, litteraturgranskning och manusförfattande.

Vem är du?

Du behöver vara självständig och drivande, noggrann och inställd på att få saker gjorda. Vidare söker vi dig som är positiv och flexibel och som har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Tidigare erfarenhet och intresse av forskningsinriktat arbete och datainsamling är välkommet. Arbetet kan lämpa sig för Dig som funderar på att själv inleda en forskarutbildning men detta är inget krav.

Krav

  • Du har universitetsutbildning, gärna inom ämnena folkhälsovetenskap, statistik eller närliggande ämnen
  • Eftersom datainsamlingen sker på svenska krävs mycket goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift.
  • För tjänsten behövs även goda kunskaper i engelska.
  • God datorvana krävs och kunskap om Excel och statistikprogram som SAS eller STATA är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: 

Institutet för miljömedicin, Solna https://ki.se/imm

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1234/2023
Kontakt
  • Sofia Carlsson, sofia.carlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb